Легендарний салат "Цезар" вперше приготував 1924 року американець італійського походження Цезар Кардіні. Оригінальна страва складалася з листя романо, крутонів і тертого пармезану, а весь секрет смаку був в заправці. Відтоді з'явилося безліч варіацій "Цезаря". Ми розповімо, як приготувати "Цезар" з смаженими креветками і помідорами чері.
Салат "Цезар" з креветками
Інгредієнти:
- 2 зубчики часнику, подрібнених
- 1/4 ч.л. дрібної морської солі
- 2 ч.л. свіжовичавленого лимонного соку
- 3/4 ч.л. вустерського соусу
- 3 ст.л. оливкової олії плюс для обсмажування
- 4 листи салату романо, тонко нарізаних
- 200 г помідорів чері, розрізаних навпіл
- 200 г креветок
- 4 анчоуси в олії, нарізаних крупно
- 45 г тертого пармезану
- Чорний перець
Рецепт приготування:
- У маленькій мисці змішайте часник, сіль, лимонний сік і вустерський соус. Додайте оливкову олію.
- Очищені креветки (хвостики можна залишити) обсмажте по 30 секунд з кожної сторони на гарячій сковороді з оливковою олією. Посипте сіллю і перцем.
- Викладіть салатне листя на блюдо і збризніть заправкою. Викладіть зверху помідори, креветки і анчоуси і збризніть більшою частиною заправки.
- Натерти зверху пармезан, потім полити салат залишками заправки і посипати чорним перцем. За бажанням до салату можна додати грінки.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з креветками, авокадо і картоплею. Сайт "Сегодня" також ділився секретами приготування салатів з креветками і авокадо.
Дивіться відео, як приготувати листковий салат з креветками і ікрою мойви:
Читайте також: