Печінка тріски – прекрасна основа для приготування салатів. Вона багата на корисні омега-3 жири і вітамін D, необхідні для здоров'я шкіри, волосся і кісток. Печінку тріски також використовують як засіб для лікування ревматизму, болів в суглобах та м'язах.
Дивіться відео, як приготувати Кобб салат:
Салат з печінки тріски з огірками
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 5 перепелиних яєць
- 1 пучок салатного листя
- 2 свіжі огірки
- 1 банка печінки тріски
- Соус вінегрет – для заправки
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Перепелині яйця відварити протягом п'яти хвилин в киплячій воді. Остудити, почистити і розрізати навпіл.
- Листя салату помити і порвати руками. Огірки помити і тонко нарізати.
- Печінку тріски вийняти з банки, розділити на шматочки.
- З'єднати всі інгредієнти салату в мисці, полити соусом вінегрет і приправити за смаком.
Салат з печінки тріски, огірків і картоплі
Час приготування:
- 40 хвилин
Інгредієнти:
- 240 г печінки тріски
- 3 курячих яйця
- 2 ст. л. червоної ікри
- 2 свіжі огірки
- 1 картоплина
- 1 пучок зеленої цибулі
- Сіль і перець – за смаком
Спосіб приготування: ⠀
- Картоплю відварити, остудити і очистити від шкірки. Відварити круто яйця і очистити їх від шкаралупи.
- Підготовлену картоплю натерти на дрібній тертці. Викласти в скляні стаканчики або кулінарні кільця рівним шаром, посолити і поперчити.
- Нарізати кубиками печінку тріски. Викласти її другим шаром.
- Нарізати кубиками два яйця і викласти їх наступним шаром.
- Останній шар буде з двох частин. Свіжі огірки нарізати дрібними кубиками і викласти поверх яєць з одного боку. З іншого боку розкласти червону ікру.
- Помити і просушити зелену цибулю. Частину її дрібно нарізати і посипати огіркові кубики.
- Прикрасити салат половинкою або четвертинкою яйця, розрізаного вздовж, і стеблами зеленої цибулі.
Швидкий салат з печінки тріски
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 125 г печінки тріски (1 невелика баночка)
- 8 шт. перепелиних яєць (4 курячих яйця)
- Мелений перець
- Пара стрілок зеленої цибулі
Спосіб приготування:
- Печінку тріски витягти з олії.
- Перепелині яйця відварити, облити холодною водою і очистити.
- Зелену цибулю вимити, обсушити і дрібно нарізати.
- У дві порційні салатниці викласти розрізані навпіл яйця і розламану виделкою печінку тріски. Посипати зеленою цибулею.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом листкового салату з чорносливом. "Сьогодні" також розповідали, як зробити легкий салат з тунцем.