Салат з оселедцем – вельми звичний рецепт. Але сьогодні пропонуємо вам приготувати незвичайний салат: крім оселедця, в ньому буде ще апельсин і кедрові горішки! А якщо ви викладете його на тарілку у вигляді сердечка, то отримаєте святкову страву на День святого Валентина.
Салат з оселедця з апельсинами і горіхами
Інгредієнти:
- 1 філе слабосоленого оселедця
- 1 апельсин
- Жменя кедрових горішків
- 1 буряк
- 1 ст. ложка гірчиці в зернах
- Пір'я шніт-цибулі
- Рослинна олія
- Чорний перець
Рецепт приготування:
- Розібрати апельсин на часточки і видалити білі плівки. Розрізати кожну скибочку навпіл.
- Відварний буряк нарізати великими шматочками.
- Злегка підсмажте кедрові горіхи на сковороді.
- Оселедець наріжте дуже дрібно.
- Додайте нарізану шніт-цибулю.
- Перемішайте, додайте олію, гірчицю в зернах і мелений перець. Наприкінці додайте остиглі кедрові горішки.
- Покладіть на тарілку кулінарну форму у вигляді сердечка. Її можна приготувати самостійно з фольги. Наповнити салатом, злегка утрамбовуючи, потім зняти.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату "Гранатове серце". Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати "Капрезе" з сердечками з моцарелли.
Дивіться відео, як оригінально подати класичний салат "Мімоза":