Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Салат із запеченого гарбуза з шинкою: рецепт від Юлії Висоцької

Готуємо смачний і ситний салат

Салат з гарбуза з шинкою
Салат з гарбуза з шинкою
Фото: Depositphotos

Не знаєте, що приготувати з гарбуза , крім супу та каші? Ми пропонуємо зробити смачний салат з запеченого гарбуза з зеленню, шинкою і сиром.

Дивіться відео, як приготувати салат з хурми з куркою:

Головне в цій страві – запекти гарбуз до золотисто-карамельного кольору. Замість пармезану можна взяти пошехонський або російський сир, а шинка підійде будь-яка. Насіння в ідеалі потрібні гарбузове, але можна додати і соняшникове або кедрові горіхи.

Салат з гарбуза з пармской шинкою і руколою

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 658 ккал на порцію

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 300 г
  • Тонко нарізана пармська шинка – 200 г
  • Рукола – 4 жмені
  • Пармезан – 100 г
  • Очищені насіння гарбуза – 100 г
  • Часник – 5 зубчиків
  • Оливкова олія – 6 ст. л.
  • Оцет бальзамічний – 3 ст. л.
  • Коріандр насіння – 1/2 ч. Л.
  • Перець чорний мелений – 1/4 ч. Л.
  • Сіль морська – 1/2 ч. Л.

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 180 °С.
  2. Часник почистити і дрібно нарізати.
  3. Насіння підсмажити на сухій сковороді.
  4. Гарбуз почистити і порізати на невеликі шматки.
  5. Сир крупно натерти.
  6. Змішати сіль, перець, коріандр, часник, 1 ст. ложку бальзамічного оцту і 2 ст. ложки оливкової олії. Обваляти гарбуз в цій суміші.
  7. Запікати шматочки гарбуза в розігрітій духовці 25-30 хвилин, до золотистого кольору.
  8. Залишки оливкової олії і бальзамічного оцту змішати, додати сіль і перець.

Як подавати салат

Викласти рукколу на велике блюдо, полити половиною заправки, зверху викласти шинку і шматочки запеченого гарбуза, присипати натертим сиром і підсмаженими насінням. Легкими рухами струсити салат. Полити заправкою і подавати. Кількість інгредієнтів розрахована на чотири порції.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера . "Сьогодні" також писали, як приготувати швидкі і корисні салати з гарбуза .

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів