Не знаєте, що приготувати з гарбуза , крім супу та каші? Ми пропонуємо зробити смачний салат з запеченого гарбуза з зеленню, шинкою і сиром.
Дивіться відео, як приготувати салат з хурми з куркою:
Головне в цій страві – запекти гарбуз до золотисто-карамельного кольору. Замість пармезану можна взяти пошехонський або російський сир, а шинка підійде будь-яка. Насіння в ідеалі потрібні гарбузове, але можна додати і соняшникове або кедрові горіхи.
Салат з гарбуза з пармской шинкою і руколою
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 658 ккал на порцію
Інгредієнти:
- Гарбуз – 300 г
- Тонко нарізана пармська шинка – 200 г
- Рукола – 4 жмені
- Пармезан – 100 г
- Очищені насіння гарбуза – 100 г
- Часник – 5 зубчиків
- Оливкова олія – 6 ст. л.
- Оцет бальзамічний – 3 ст. л.
- Коріандр насіння – 1/2 ч. Л.
- Перець чорний мелений – 1/4 ч. Л.
- Сіль морська – 1/2 ч. Л.
Спосіб приготування:
- Духовку попередньо розігріти до 180 °С.
- Часник почистити і дрібно нарізати.
- Насіння підсмажити на сухій сковороді.
- Гарбуз почистити і порізати на невеликі шматки.
- Сир крупно натерти.
- Змішати сіль, перець, коріандр, часник, 1 ст. ложку бальзамічного оцту і 2 ст. ложки оливкової олії. Обваляти гарбуз в цій суміші.
- Запікати шматочки гарбуза в розігрітій духовці 25-30 хвилин, до золотистого кольору.
- Залишки оливкової олії і бальзамічного оцту змішати, додати сіль і перець.
Як подавати салат
Викласти рукколу на велике блюдо, полити половиною заправки, зверху викласти шинку і шматочки запеченого гарбуза, присипати натертим сиром і підсмаженими насінням. Легкими рухами струсити салат. Полити заправкою і подавати. Кількість інгредієнтів розрахована на чотири порції.
Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера . "Сьогодні" також писали, як приготувати швидкі і корисні салати з гарбуза .