Пропонуємо вам приготувати оригінальний святковий салат "Малахітовий браслет". Незвичне поєднання ніжного курячого філе, твердого сиру і кисло-солодкого ківі вас обов'язково здивує.
Цей смачний і апетитний салат легко може стати коронною стравою вашого пасхального столу. Завдяки оформленню він виглядає дуже ошатно.
Салат "Малахітовий браслет" на Великдень
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 152 ккал на 100 г
Складові:
- 250 г курячого філе
- 4 яйця
- 150 г корейської моркви
- 100 г твердого сиру
- 100 г майонезу
- 3 ківі
- 1 яблуко
Дивіться відео, як виростити ківі у себе вдома:
Спосіб приготування:
- Куряче філе промити, залити холодною водою. Посолити і відварити до готовності. Остудити.
- Яйця відварити круто, остудити і почистити.
- Філе нарізати дрібними кубиками.
- На білу тарілку поставити порожню склянку, викласти навколо нього перший шар салату – куряче м'ясо. Змастити майонезом – так само вчинити і з усіма наступними шарами.
- Другий шар – морква по-корейськи. Її потрібно буде віджати від зайвої рідини, потім розрізати на більш короткі частини.
- Третій шар – варені яйця, нарізані дрібними кубиками.
- Наступним шаром викласти натерте яблуко, попередньо очищене.
- Твердий сир натерти на середній тертці, розподілити поверх всього салату.
- Прикрасити салат нарізаним ківі. Фрукт очистити від шкірки, нарізати слайсами. Для прикраси можна взяти цілі кружечки або половинки. Перед подачею дати страві настоятися 30-40 хвилин в холодильнику.
На замітку
Яблуко використовуйте не надто кисле. При покупці ківі для салату вибирайте стиглий, але не перезрілий фрукт, інакше його буде важко очистити і нарізати.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сметанний торт з печивом і ківі . "Сьогодні" також ділилися рецептом смузі з авокадо і ківі .