Листкові салати виглядають на новорічному столі надзвичайно ефектно. Один з найпопулярніших листкових салатів – "Мімоза". Ми радимо приготувати його з консервованим лососем.
Дивіться відео, як оригінально подати "Мімозу":
"Мімоза" з консервованим лососем
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 272 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Консервований лосось в олії – 1 банка
- Варені яйця – 4 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Очищена варена морква – 3 шт.
- Очищена варена картопля – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Майонез – 1 упаковка
- Зелень – для прикраси
Спосіб приготування:
- Рибу дістати з розсолу і розім'яти виделкою.
- Натерти на тертці відварену моркву, картоплю, яєчні білки і жовтки. Лук очистити і дрібно нарізати.
- Викласти картоплю і цибулю на дно салатника, змастити майонезом.
- Потім висипати яєчні білки і знову змастити майонезом. Зверху викласти лосося і морква, знову нанести майонез.
- Посипати салат тертим жовтком, прикрасити зеленню і подавати на стіл.
Корисна порада
За бажанням ви можете додати в салат тертий сир або відварений рис. А для порціонної подачі можна сформувати страву за допомогою кулінарного кільця.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати простий салат "Мімоза" . "Сьогодня" також розповідали, як приготувати салат з креветками, авокадо і картоплею .