Сушена вишня, блакитний сир, салатна зелень і горіхи – незвичайне, але дуже вдале поєднання. Для заправки можна використовувати будь-яку рослинну олію, а кедрові горіхи замінити волоськими або фісташками.
Салат на День святого Валентина з сушеної вишні і сиром
Інгредієнти:
- 150 г сиру з блакитною пліснявою
- 1/3-1/2 чашки сушеної вишні
- 2 ст. л. кедрових горіхів
- листя салату
Для заправки:
- 2 ст. л. масла волоського горіха
- 2 ст. л. лимонного соку
- 2 ст. л. сиропу Гренадін
- Сіль, перець
Рецепт приготування:
- Для заправки змішати всі інгредієнти, додавши сіль і перець за смаком, злегка збити.
- Сушену вишню замочити в теплій воді з додаванням лимонного соку на 1-2 години, краще на ніч.
- Листя салату розкласти на блюді, зверху викласти сир, розламаний на шматочки, і вишню.
- Полити салат заправкою і посипати підсмаженими на сухій сковороді горіхами.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат "Гранатове серце" на День святого Валентина. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом салату з курки і грейпфрута.
Дивіться відео, як приготувати вишуканий салат за рецептом Олексія Суханова: