I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Салати для літнього пікніка: ТОП-5 рецептів

Кращі рецепти літніх салатів для пікніка

Салати для літнього пікніка не повинні містити продуктів, що швидко псуються, і заправок на основі майонезу, сметани і йогурту. Краще використовувати свіжу зелень, сезонні овочі, фрукти, горіхи, консервованого тунця і запечену або смажену курку.

Соус для салату бажано приготувати окремо, перелити його в баночку з кришкою і заправити страву перед самою подачею.

Реклама

Салат з апельсином і авокадо

Салат з апельсином і авокадо
Салат з апельсином і авокадо

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

Реклама
  • 2 стиглих авокадо
  • 2 апельсина
  • 1 упаковка салатного міксу

Читайте також:

Для заправки:

  • 1/2 лайма
  • 1 щіпка цукру
  • Апельсиновий сік
  • Сіль, мелений перець
  • 1-2 ст. л. оливкового масла
  • Кунжут – для посипання
Реклама

Дивіться відео, як приготувати піту з салатом для пініка:

Спосіб приготування:

  1. Почистити і розділити апельсин на філе . Сік, який виділиться при нарізці, не виливати.
  2. Почистити авокадо, видалити кісточку і нарізати м'якоть.
  3. Шматочки фруктів скласти в салатник. Туди ж – помите і обсушене салатне листя.
  4. Лайм помити, дрібно натерти цедру, вичавити сік. Змішати цедру з соком лайма і апельсина, що утворився при нарізці.
  5. Додати сіль, перець, дрібку цукру і оливкову олію. Добре перемішати.
  6. Полити салат заправкою і посипати кунжутом.

Салат з кіноа з редискою

Салат з кіноа и редису
Салат з кіноа и редису

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 80 г кіноа
  • 5-6 шт. редису
  • 1 чашка молодого шпинату
  • 3 стебла зеленої цибулі (біла частина)
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • Сіль, чорний перець
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1/2 чайної ложки меду
  • 1/2 чайної ложки лимонної цедри

Спосіб приготування:

  1. Кіноа промити і залити холодною водою. Дати постояти кілька годин, а краще – ніч. Це потрібно, щоб прибрати гіркоту.
  2. Рідина злити, залити кіноа чистою водою і відварити. Воду для варіння потрібно брати з розрахунку 4: 1. Готову кіноа остудити.
  3. Цибулю нарізати дрібно і залити лимонним соком.
  4. Шпинат добре промити.
  5. Редис нарізати дуже тонкими кружечками.
  6. У мисці збити оливкову олію з медом, цедрою, сіллю і перцем.
  7. З'єднати кіноа, шпинат, цибулю з лимонним соком і залити заправкою. Перемішати, дати постояти 5 хвилин і подавати.

Простий салат з тунцем, кукурудзою і помідорами

Салат з тунцем і кукурудзою
Салат з тунцем і кукурудзою

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • 100 г консервованого тунця
  • 150 г латуку або пекінської капусти
  • 140 г консервованої кукурудзи
  • Цибуля зелена
  • 10-12 оливок
  • 1 помідор
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 1 ч.л. французької гірчиці
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Овочі та зелень помити і обсушити.
  2. Кукурудзу відкинути на сито і добре струсити рідину. Викласти в салатник.
  3. Туди ж відправити листя салату або дрібно нашатковану пекінську капусту, нарізаний помідор, шматочки тунця з консервної банки, оливки і нарізану зелену цибулю.
  4. Викласти зернову гірчицю, заправити оливковою олією. Скропити лимонним соком і посолити.

Салат з куркою і овочами

Курячий салат без майонезу
Курячий салат без майонезу

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • Жменя помідорів чері
  • 1 огірок
  • 200 г курячої грудки
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1/4 червоної цибулини
  • 100 г листя салату
  • 1 зубчик часнику
  • Оливкова олія – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Наріжте м'ясо невеликими шматочками. Замаринуйте його в соєвому соусі і часнику на 20 хвилин. Потім обсмажте в олії до золотистої скоринки.
  2. Помийте листя салату, порвіть його руками. Пересипьте в глибоку миску.
  3. Наріжте огірок, цибулю і помідори. Пересипьте в ємність для салату.
  4. Заправте все оливковою олією, сіллю і перцем.

Салат із стручкової квасолі з яйцем і печерицями

Салат зі стручкової квасолі
Салат зі стручкової квасолі

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 150-200 г замороженої стручкової квасолі
  • 100-150 г свіжих печериць
  • 3 яйця
  • Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля)
  • Жменя молодого шпинату
  • Лимонний сік
  • Сіль, перець
  • Оливкова олія
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Закип'ятіть воду, злегка її підсолити, опустіть стручки замороженої квасолі і варіть її не довше 5 хвилин. Щоб квасоля зберегла яскравий колір, промийте її після варіння холодною водою, помістивши її в друшляк. Потім дайте стекти зайвій воді.
  2. Печериці помийте, наріжте невеликими шматочками і обсмажте на олії. Приправте за смаком.
  3. Відваріть круто яйця, охолодіть їх.
  4. Зелень помийте і дрібно порубайте (крім шпинату).
  5. Розріжте кожне яйце навпіл, а потім кожну половинку – на скибочки. З'єднайте всі інгредієнти, поперчіть і посоліть.
  6. Збризніть салат лимонним соком і заправте оливковою олією.

Корисна порада: Замість смажених грибів в салат можна додати 1-2 свіжих огірка.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом зеленого салату зі шпинату .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти