Салати для літнього пікніка не повинні містити продуктів, що швидко псуються, і заправок на основі майонезу, сметани і йогурту. Краще використовувати свіжу зелень, сезонні овочі, фрукти, горіхи, консервованого тунця і запечену або смажену курку.
Соус для салату бажано приготувати окремо, перелити його в баночку з кришкою і заправити страву перед самою подачею.
Салат з апельсином і авокадо
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- 2 стиглих авокадо
- 2 апельсина
- 1 упаковка салатного міксу
Для заправки:
- 1/2 лайма
- 1 щіпка цукру
- Апельсиновий сік
- Сіль, мелений перець
- 1-2 ст. л. оливкового масла
- Кунжут – для посипання
Дивіться відео, як приготувати піту з салатом для пініка:
Спосіб приготування:
- Почистити і розділити апельсин на філе . Сік, який виділиться при нарізці, не виливати.
- Почистити авокадо, видалити кісточку і нарізати м'якоть.
- Шматочки фруктів скласти в салатник. Туди ж – помите і обсушене салатне листя.
- Лайм помити, дрібно натерти цедру, вичавити сік. Змішати цедру з соком лайма і апельсина, що утворився при нарізці.
- Додати сіль, перець, дрібку цукру і оливкову олію. Добре перемішати.
- Полити салат заправкою і посипати кунжутом.
Салат з кіноа з редискою
Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
- 80 г кіноа
- 5-6 шт. редису
- 1 чашка молодого шпинату
- 3 стебла зеленої цибулі (біла частина)
- 1 ст.л. лимонного соку
- Сіль, чорний перець
- 3 ст.л. оливкової олії
- 1/2 чайної ложки меду
- 1/2 чайної ложки лимонної цедри
Спосіб приготування:
- Кіноа промити і залити холодною водою. Дати постояти кілька годин, а краще – ніч. Це потрібно, щоб прибрати гіркоту.
- Рідина злити, залити кіноа чистою водою і відварити. Воду для варіння потрібно брати з розрахунку 4: 1. Готову кіноа остудити.
- Цибулю нарізати дрібно і залити лимонним соком.
- Шпинат добре промити.
- Редис нарізати дуже тонкими кружечками.
- У мисці збити оливкову олію з медом, цедрою, сіллю і перцем.
- З'єднати кіноа, шпинат, цибулю з лимонним соком і залити заправкою. Перемішати, дати постояти 5 хвилин і подавати.
Простий салат з тунцем, кукурудзою і помідорами
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- 100 г консервованого тунця
- 150 г латуку або пекінської капусти
- 140 г консервованої кукурудзи
- Цибуля зелена
- 10-12 оливок
- 1 помідор
- 2 ст.л. оливкового масла
- 1 ч.л. французької гірчиці
- 1 ч.л. лимонного соку
- Сіль
Спосіб приготування:
- Овочі та зелень помити і обсушити.
- Кукурудзу відкинути на сито і добре струсити рідину. Викласти в салатник.
- Туди ж відправити листя салату або дрібно нашатковану пекінську капусту, нарізаний помідор, шматочки тунця з консервної банки, оливки і нарізану зелену цибулю.
- Викласти зернову гірчицю, заправити оливковою олією. Скропити лимонним соком і посолити.
Салат з куркою і овочами
Час приготування:
- 40 хвилин
Складові:
- Жменя помідорів чері
- 1 огірок
- 200 г курячої грудки
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 1/4 червоної цибулини
- 100 г листя салату
- 1 зубчик часнику
- Оливкова олія – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Наріжте м'ясо невеликими шматочками. Замаринуйте його в соєвому соусі і часнику на 20 хвилин. Потім обсмажте в олії до золотистої скоринки.
- Помийте листя салату, порвіть його руками. Пересипьте в глибоку миску.
- Наріжте огірок, цибулю і помідори. Пересипьте в ємність для салату.
- Заправте все оливковою олією, сіллю і перцем.
Салат із стручкової квасолі з яйцем і печерицями
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 150-200 г замороженої стручкової квасолі
- 100-150 г свіжих печериць
- 3 яйця
- Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля)
- Жменя молодого шпинату
- Лимонний сік
- Сіль, перець
- Оливкова олія
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- Закип'ятіть воду, злегка її підсолити, опустіть стручки замороженої квасолі і варіть її не довше 5 хвилин. Щоб квасоля зберегла яскравий колір, промийте її після варіння холодною водою, помістивши її в друшляк. Потім дайте стекти зайвій воді.
- Печериці помийте, наріжте невеликими шматочками і обсмажте на олії. Приправте за смаком.
- Відваріть круто яйця, охолодіть їх.
- Зелень помийте і дрібно порубайте (крім шпинату).
- Розріжте кожне яйце навпіл, а потім кожну половинку – на скибочки. З'єднайте всі інгредієнти, поперчіть і посоліть.
- Збризніть салат лимонним соком і заправте оливковою олією.
Корисна порада: Замість смажених грибів в салат можна додати 1-2 свіжих огірка.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом зеленого салату зі шпинату .