Головна Сьогодні

Салати для пікніка: ТОП-5 простих рецептів

Кращі ідеї салатів для пікніка

Літо – час пікніків і свіжої зелені. На природу, крім шашликів, можна взяти гарячі і холодні закуски, несолодкі домашні пироги, сендвічі та легкі овочеві салати.

Пропонуємо вам кілька рецептів оригінальних і смачних салатів для пікніка.

Грецький салат з редискою

Грецький салат з редисом
Грецький салат з редисом
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • пучок салатного листя
  • 3 огірка
  • 2 помідори
  • 8 шт. редису
  • 8 маслин
  • 100 г фети
  • кілька гілочок петрушки
  • кілька гілочок базиліка
  • сіль, перець
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • щіпка італійських трав
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • 1/2 ч.л. лимонної цедри

Спосіб приготування:

  1. Всі овочі і зелень помити і обсушити.
  2. Редис, маслини і огірки нарізати тонкими кружечками. Помідор нарізати невеликими шматочками.
  3. Фету розкришити або нарізати кубиками.
  4. Застелити тарілку листям салату, зверху розкласти овочі, маслини і сир. Прикрасити гілочками петрушки і базиліка.
  5. Для заправки змішати оливкову олію, сіль, мелений перець, італійські трави, сік і цедру лимона.
  6. Полити салат і подавати відразу після приготування.

Дивіться відео, як приготувати салат в пекінській капусті:

Яєчний салат з гірчичною заправкою

Яєчний салат
Яєчний салат
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 8 яєць
  • 1/2 склянки майонезу
  • 1 чайна ложка гірчиці
  • 1/4 склянки нарізаної зеленої цибулі
  • сіль, мелений чорний перець
  • 1/4 чайної ложки меленої паприки

Спосіб приготування:

  1. Помістити курячі яйця в каструлю і залити холодною водою. Довести воду до кипіння і зняти з плити. Накрити каструлю кришкою і залишити яйця в гарячій воді на 10-12 хвилин.
  2. Дістати з гарячої води, охолодити, почистити і нарізати кубиками.
  3. Помістити подрібнені яйця в миску і додати майонез, гірчицю і зелену цибулю.
  4. Приправити сіллю, меленим перцем і паприкою. Перемішати і подавати разом з хлібом або крекерами.

Порада: ви можете додати до салату подрібнені корнішони або оливки для ще пікантнішого смаку.

Картопляний салат з фетою і червоною цибулею

Картопляний салат з фетою і цибулею
Картопляний салат з фетою і цибулею
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 500 г дрібної картоплі
  • 150 г фети
  • 1 червона цибулина
  • пучок петрушки
  • 4 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. білого винного оцту
  • 1 ч.л. гірчиці
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Картоплю ретельно помити і, не очищаючи, відварити до готовності. Остудити, за бажанням почистити і розрізати кожну картоплину на чотири частини. Скласти в глибоку миску.
  2. Цибулю почистити, нарізати кубиками або тонкими півкільцями. Змішати з гірчицею, олією і оцтом, додати сіль і перець за смаком. Полити заправкою картоплю і добре перемішати.
  3. Фету нарізати кубиками або розкришити.
  4. Петрушку помити і дрібно порубати.
  5. Підготовлені продукти додати до картоплі і перемішати.

Порада: щоб зробити салат ще ситнішим, додайте кілька смужок смаженого бекону, нарізаного кубиками.

Салат "Цезар" в лаваші

Курячий салат в лаваші
Курячий салат в лаваші
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 годину

Складові:

  • вірменський лаваш
  • куряче філе – 200 г
  • великий помідор – 1 шт.
  • пармезан – 40 г
  • листя салату – середній пучок
  • часник – 3 зубчики
  • соєвий соус – 1 ст. ложка
  • йогурт без домішок – 3-4 ст. ложки
  • мед – 1 ст. ложка
  • гірчиця – 1 ст. ложка
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе помити, обсушити і нарізати тонкими смужками.
  2. Відправити філе в невелику ємність. Додати сіль, мелений перець, соєвий соус, рідкий мед і 2 зубчики часнику, пропущених через прес. Дати курці помаринувати в цій суміші впродовж 20-30 хвилин.
  3. Тим часом ретельно помити листя салату і порвати їх руками на невеликі шматочки. Помідор помити і нарізати півкільцями. Сир натерти на дрібній тертці.
  4. Обсмажити на сковороді куряче філе до золотистої скоринки.
  5. В окремій ємності змішати гірчицю, йогурт і зубчик часнику, що залишився, дуже дрібно нарізаний.
  6. Лаваш розрізати на квадрати. Кожен квадрат змастити часниковим соусом і покласти зверху промиту зелень. Слідом відправити шматочки помідора і курки, посипати пармезаном. Сформувати з лаваша з начинкою щільні конвертики.
  7. Обсмажити конверти по 30 секунд на розігрітій сковороді гриль з двох сторін. Смачна і оригінальна закуска готова!

Пряний салат з тунцем і овочами

Салат з тунцем, квасолею і овочами
Салат з тунцем, квасолею і овочами
Фото: Getty Images

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • 1 банка червоної квасолі
  • 100 г салатного листя
  • 180 г консервованого тунця
  • 60 г каперсів або маслин
  • жменя помідорів чері
  • 1 солодкий перець
  • 1 червона цибуля
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 4 ст. л. кунжуту
  • мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Листя салату помити і обсушити, порвати руками в миску.
  2. Солодкий перець очистити від серцевини і насіння, нарізати смужками. Помідори чері розрізати навпіл, очищену червону цибулю порізати тонкими півкільцями. Подрібнити маслини або каперси.
  3. Додати до зелені нарізані овочі, промиту квасолю і шматочки тунця.
  4. Додати мелений перець за смаком і заправити салат оливковою олією, змішаною з соєвим соусом.
  5. Посипати страву прогрітим на сухій сковороді кунжутом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити бутерброди для поїздки на природу. Крім цього, ми розповідали, як приготувати закуски для пікніка.

Всі подробиці в спецтемі Найкращі рецепти для пікніків

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти