Головна Сьогодні

Салати з капусти: ТОП-5 найсмачніших і найкорисніших

Салат зі свіжої капусти – відмінний варіант для тих, хто стежить за фігурою

Спробуйте приготувати смачні салати з білокачанної капусти за рецептами з нашої добірки. Ця овочева страва допоможе урізноманітнити ваш раціон навесні.

Салати з капусти можна подавати без всякої заправки або поливати рослинною олією, оцтом, соєвим соусом і лимонним соком.

Салат з капусти з болгарським перцем

Салат з капусти з перцем
Салат з капусти з перцем
Фото: Depositphotos

Складові:

  • 300 г капусти
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибулина
  • Кілька гілочок кропу
  • 1-2 помідори
  • Сіль, цукор
  • 2 ст.л. насіння соняшнику
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • Лимонний сік

Спосіб приготування:

  1. Капусту нашаткувати, приправити сіллю і цукром. Пом'яти, щоб капуста стала м'якою і дала сік.
  2. Болгарський перець нарізати соломкою, а помідори – шматочками.
  3. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, скропити соком лимона і дати постояти 5 хвилин. Зелень помити і дрібно порубати.
  4. Змішати капусту з перцем, помідорами, ріпчастою цибулею і зеленню.
  5. Скропити соком лимона і заправити оливковою олією. Посипати готовий салат насінням.

Дивіться відео, як нафарширувати пекінську капусту:

Салат з капусти з кукурудзою

Салат з капусти з кукурудзою
Салат з капусти з кукурудзою
Фото: Depositphotos

Складові:

  • 300 г білокачанної капусти
  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 1 свіжий огірок
  • 2 ст.л. яблучного оцту
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 2 стебла зеленої цибулі
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Капусту нашаткувати. Додати до капусти оцет і сіль.
  2. Добре розім'яти руками і залишити на 10-15 хвилин. Додати огірок, нашаткований соломкою.
  3. Додати консервовану кукурудзу, добре перемішати і заправити олією.
  4. Дати трохи настоятися і подавати до столу, посипавши нашаткованою зеленою цибулею.

Коул Слоу

Салат "Коул Слоу" готується з капусти
Салат "Коул Слоу" готується з капусти
Фото: Depositphotos

Складові:

Для салату:

  • 500 г білокачанної капусти
  • 1 маленька солодка цибуля
  • 1 болгарський перець
  • 1 морква
  • 1 кисло-солодке яблуко
  • Сіль, цукор, мелений перець – за смаком
  • 4-5 гілочок петрушки

Для заправки:

  • 2 ст.л. майонезу
  • 2 ст.л. сметани
  • 1 ч.л. гірчиці із зернами
  • 1 ст.л. лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Капусту нашаткувати, приправити перцем, сіллю і цукром. Трохи пом'яти руками.
  2. Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на крупній терці, солодкий перець і яблуко нарізати соломкою.
  3. Додати цибулю, моркву і перець до капусти, перемішати.
  4. Приготувати заправку: додати до майонезу і сметани лимонний сік і гірчицю.
  5. Заправити салат, добре перемішати, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 20-30 хвилин.

Салат з капусти з морквою

Салат з капусти з морквою
Салат з капусти з морквою
Фото: Depositphotos

Складові:

  • 1 невеликий качан капусти
  • 4 середні морквини
  • 5 пір'їн зеленої цибулі
  • 1 маленький пучок м'яти
  • Сіль, мелений чорний перець

Для заправки:

  • 1 ч.л. меленої зіри
  • 1-2 ч.л. цукру (за бажанням)
  • 1/2 склянки майонезу
  • 2 ст.л. лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Тонко нашаткувати капусту. Очистити моркву і натерти на крупній тертці. Тонко нарізати зелену цибулю і листя м'яти.
  2. Для заправки змішати майонез з лимонним соком і зірою, при необхідності додати трохи цукру.
  3. Змішати капусту, моркву і зелений лук і заправити салат, посолити і поперчити.
  4. Перед подачею додати в салат м'яту і перемішати.

Салат з капусти з пряною заправкою

Рецепти салатів з капусти
Рецепти салатів з капусти
Фото: freepik.com

Складові:

  • 1 качан капусти
  • 1/3 чашки гарбузового насіння
  • 1/3 чашки оцту
  • 1/3 чашки рослинної олії
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • 2 ст.л. цукру
  • 1/2 ч.л. солі
  • Пучок зеленої цибулі

Спосіб приготування:

  1. Середній качан капусти помити, обсушити і тонко нашаткувати. Гарбузове насіння підсмажити на сухій сковороді і остудити. Зелену цибулю помити і тонко порізати.
  2. Приготувати заправку з рослинної олії, оцту, соєвого соусу, цукру і солі. Заправити і добре перемішати салат.
  3. Посипати зеленою цибулею і подавати.

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептами салатів з редиски. Ми також писали, як приготувати весняні салати з руколи.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти