Якщо ви хочете на Новий рік 2018 побалувати себе і гостей легкими і смачними салатами замість звичного олів'є, ця добірка святкових рецептів вам обов'язково стане в нагоді.
Овочевий салат з тунцем
Фото: petit-furia.livejournal.com
Інгредієнти:
- пучок салатного листя
- 2-3 огірки
- 2 помідори
- 3 варених яйця
- 180 г консервованого тунця шматочками
- оливкова олія
- зерниста гірчиця
- сіль, мелений перець
Рецепт приготування:
1. Салатні листя замочити у воді на півгодини. Промити, дати висохнути і порвати руками на тарілку.
2. Зверху розкласти шматочки огірка, помідора, яєць і тунця.
3. Посолити і посипати перцем. Заправити салат оливковою олією, змішаною з діжонською гірчицею.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Новорічний салат "Капрезе"
Фото: cafedelites.com
Інгредієнти:
Для соусу:
- 1 1/2 склянки (375 мл) бальзамічного оцту
- 3 столові ложки коричневого цукру
Для салату:
- 600 г помідорів чері
- 300 грам бебі моцарели
- 2 столові ложки оливкової олії
- 3-4 чайні ложки сушених італійських трав
- свіже листя базиліка, подрібнене
- морська сіль і мелений перець
Рецепт приготування:
1. Змішати оцет і цукор в невеликій каструлі. Варити, помішуючи, на слабкому вогні протягом 4-5 хвилин, поки цукор не розчиниться. Потім збільшити нагрів і довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і дати покипіти протягом 8-10 хвилин, поки суміш не увариться втричі.
2. Помідори черрі вимити і обсушити. Викласти їх по колу на велику тарілку або кругле блюдо. Розкласти між помідорами кульки моцарели.
3. Скропити оливковою олією і приправити італійськими травами, сіллю і перцем. Акуратно перемішати ложкою і прикрасити свіжим подрібненим базиліком.
4. Налити бальзамічну глазур до соусника і помістити в центр тарілки. На краю страви покладіть шпажки або зубочистки, щоб наколювати томати і сир.
Салат з куркою і морквою по-корейськи
Фото: petit-furia.livejournal.com
Інгредієнти:
- 1-2 курячих філе
- 75 мл соєвого соусу
- 1 ст.л. меду
- щіпка меленого імбиру
- рослинна олія
- 3 свіжих огірки
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 200 г моркви по-корейськи
- пучок салатного листя
- 1 ст.л. кунжуту
Рецепт приготування:
1. Куряче філе нарізати і замаринувати в суміші соєвого соусу, імбиру і меду. Залишити на годину. Потім вийняти з маринаду і обсмажити на олії до готовності. Остудити.
2. Салат замочити на півгодини в холодній воді, щоб прибрати гіркоту. Обсушити і порвати руками.
3. Огірки помити, за бажанням почистити і нарізати кружечками. Кунжут підсушити в духовці або на сухій сковороді.
4. З'єднати всі інгредієнти в салатниці і полити невеликою кількістю оливкової олії.
Кобб салат
Фото: simplyrecipes.com
Інгредієнти:
- 1-2 курячих філе
- 75 мл соєвого соусу
- 1 ст.л. меду
- щіпка меленого імбиру
- рослинна олія
- 3 свіжих огірки
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 200 г моркви по-корейськи
- пучок салатного листя
- 1 ст.л. кунжуту
Рецепт приготування:
1. Куряче філе нарізати і замаринувати в суміші соєвого соусу, імбиру і меду. Залишити на годину. Потім вийняти з маринаду і обсмажити на олії до готовності. Остудити.
2. Салат замочити на півгодини в холодній воді, щоб прибрати гіркоту. Обсушити і порвати руками.
3. Огірки помити, за бажанням почистити і нарізати кружечками. Кунжут підсушити в духовці або на сухій сковороді.
4. З'єднати всі інгредієнти в салатниці і полити невеликою кількістю оливкової олії.
Салат з лосося з зеленню і сиром
Фото: JoziDiet
Інгредієнти:
- 150 запеченого або слабосоленого філе лосося
- 100 г адигейського сиру
- 2 свіжих огірки
- 100 г міксу салатного листя
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. лимонного соку
- мелена суміш перців
- зелень петрушки
Рецепт приготування:
1. Салатну зелень помити і порвати руками. Петрушку порубати.
2. Огірки нарізати півкільцями, слабосолений адигейський сир порізати кубиками.
3. Викласти на тарілку зелень. Зверху розкласти тонкі скибочки лосося, шматочки огірків і сиру. Посипати петрушкою.
4. Полити салат з лосося сумішшю лимонного соку і оливкової олії, посипати свіжомеленим перцем і подавати.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами смачних страв на Новий рік-2018.
Дивіться відео, як приготувати закуску з авокадо: