Цього року православні християни відзначатимуть Великдень 19 квітня. На свято традиційно готують м'ясні та рибні страви, паски, сирні паски і крашанки, якими розговляються після закінчення Великого посту.
Ми вибрали кілька рецептів смачних, красивих і легких весняних салатів, які допоможуть урізноманітнити ваше пасхальне меню.
Салат з редису з огірками
Складові:
- курячі яйця – 2 шт.
- огірки – 2 шт.
- редис – 5 шт.
- зелена цибуля – 2 стебла
- сметана або йогурт – 3-4 ст.л.
- діжонська гірчиця – 1 ч.л.
- сіль
Рецепт приготування:
- Яйця відварити круто, остудити і почистити. Нарізати кружечками або кубиками.
- Овочі та зелень помити під проточною водою.
- Редис і огірки нарізати тонкими півкільцями, зелену цибулю подрібнити.
- Змішати в салатниці редис, огірки, нарізану зелену цибулю і яйця. Заправити сметаною, змішаною з гірчицею, посолити.
- Акуратно перемішати і подавати салат разом з хрустким житнім хлібом.
Кобб салат
Складові:
Для салату:
- салат романо – 100 г
- авокадо – 1 шт.
- бекон – 100 г
- помідори – 2 шт.
- яйця – 2 шт.
- куряче філе – 1 шт.
- блакитний сир – 70 г
Для заправки:
- білий винний оцет – 1-2 ст.л.
- оливкова олія – 3 ст.л.
- сіль і чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування:
- Бекон нарізати на шматочки і обсмажити до золотистої скоринки, після чого перекласти на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.
- Яйця відварити круто, остудити, очистити і розрізати на 6-8 частин.
- Салат вимити й обсушити.
- Куряче філе розрізати уздовж на дві частини і обсмажити на що залишився після бекону жирі, приправивши його сіллю і перцем. Остудити і нарізати на кубики.
- Помідори нарізати на кубики, попередньо видаливши насіння.
- Сир і очищене від шкірки авокадо теж нарізати кубиками. М'якоть авокадо потрібно відразу ж збризнути лимонним соком, щоб вона не потемніла.
- У мисочці змішати масло і оцет, збити до однорідності віночком, приправити сіллю та перцем.
- Перемішати заправку з порваними листям салату, перемішати, потім викласти на блюдо.
- Зверху рядами розкласти інші інгредієнти. Подати салат на стіл і тільки після цього перемішати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Весняний салат "Олів'є"
Складові:
- телятина – 500 г
- картопля – 5 шт.
- морква – 3 шт.
- яйця – 5 шт.
- червона цибуля – 1 шт.
- консервований зелений горошок – 1 банка
- свіжі огірки – 3 шт.
- зелена цибуля – кілька стебел
- сіль, мелений перець – за смаком
- домашній майонез – до смаку
Рецепт приготування:
- Відварити телятину в підсоленій воді. Остудити.
- Відварити яйця, моркву і картоплю. Остудити і почистити.
- Нарізати м'ясо, яйця, моркву, картоплю, огірки і очищену цибулю кубиками. Зелену цибулю дрібно порубати.
- Змішати всі інгредієнти.
- Заправити салат домашнім майонезом, посолити і поперчити за смаком.
- Замість консервованого горошку ви можете використовувати заморожений.
Салат з пекінської капусти, курки і кукурудзи
Складові:
- пекінська капуста – 1 качан
- куряче філе – 1 шт.
- яйця – 3 шт.
- огірки – 2 шт.
- помідори – 1-2 шт.
- консервована кукурудза – 1 маленька баночка
- майонез
- сіль
- гірчиця
- спеції
Рецепт приготування:
- Куряче філе відварити в підсоленій воді зі спеціями, посмажити або запекти в духовці. Остудити і нарізати невеликими шматочками.
- Яйця відварити, остудити і почистити. Нарізати часточками або кубиками.
- Пекінську капусту тонко нашаткувати. Жорстку нижню частину використовувати не потрібно.
- Огірки і помідори довільно нарізати.
- Змішати всі інгредієнти в салатниці, посолити і заправити майонезом, змішаним з гірчицею.
Салат з тунця і овочів
Складові:
- консервований тунець шматочками – 1 банка
- помідори черрі – 250 г
- червона цибуля – 1 шт.
- молода солодка морква – 1 шт.
- свіжі огірки – 2 шт.
- молодий шпинат – маленький пучок
- рукола – маленький пучок
- базилік – кілька гілочок
- білий хліб без кірок – 3 скибочки
- оливкова олія – 3 ст. л.
- лимонний сік – 1 ч. л.
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
Рецепт приготування:
- Нарізати хліб невеликими кубиками та обсмажити на оливковій олії до золотистої скоринки.
- Зелень добре помити і видалити стебла. Порвати руками в салатницю.
- За допомогою терки або Овочечистка нарізати очищені огірки та моркву довгими пластами. Додати їх до зелені.
- Потім додати нарізану тонкими півкільцями цибулю, розрізані навпіл помідори черрі і шматочки тунця.
- Змішати у мисочці оливкову олія з лимонним соком, посолити і поперчити.
- Полити салат заправкою і перемішати. Посипати салат сухариками і подавати.
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle розповідали, як приготувати класичний салат "Нісуаз". Ми також ділилися кращими рецептами салатів з оселедця.