Православний Великдень 2020 року відзначатиметься 19 квітня. Підготовка до святкування починається заздалегідь: люди вибирають рецепти і продумують великоднє меню, роблять крашанки і готують випічку.
Ми вибрали кілька рецептів смачних і легких весняних салатів, які допоможуть прикрасити ваш святковий стіл.
Рецепт салату на Великдень з курки, авокадо і апельсинів
Якщо ви любите експериментувати з поєднаннями продуктів, приготуйте яскравий і корисний салат з курячого філе, авокадо, солодкого перцю і апельсинів з медово-цитрусовою заправкою.
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 250 г курячої грудки
- 3 солодких перці
- 1 авокадо
- 1 апельсин
- 10 г свіжої м'яти
- 40 мл оливкової олії
- 15 г меду
- 20 мл соку лайма
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Варену або запечену курячу грудку ріжемо на невеликі шматочки.
- Різнобарвні солодкі перці нарізаємо брусочками, очистивши від насіння.
- З авокадо видаляємо кісточку, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками.
- Очищений апельсин розділяємо на шматочки і ріжемо кубиками.
- Для приготування заправки змішуємо дрібно нарізані листочки м'яти, оливкову олію, сік лайма, гірчицю і мед. За смаком додаємо сіль і чорний перець.
- Всі інгредієнти змішуємо і поливаємо заправкою. Даємо салату настоятися протягом 10-15 хвилин.
Дивіться відео, як приготувати Кобб салат:
Зелений весняний салат на Великдень
З настанням весни варто відмовитися від важких салатів з майонезними заправками. Здоровою альтернативою стануть зелені салати – зі свіжими овочами, листовою зеленню і авокадо.
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 1 пучок листового салату
- 200 г броколі
- 100 г брюссельської капусти
- 100 г помідорів чері
- 5 перепелиних яєць
- 100 г фети
- 1/2 авокадо
- 1-2 ч.л. кунжуту
- 3 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. соєвого соусу
Спосіб приготування:
- Салатні листя помити і обсушити, порвати руками в миску.
- Відварити й остудити броколі (близько 10 хвилин) і брюссельську капусту (7-12 хвилин).
- Відварити перепелині яйця (5 хвилин), остудити, почистити і розрізати навпіл.
- Помідори чері помити і розрізати навпіл.
- Авокадо очистити і нарізати тонкими пластинками.
- Фету нарізати кубиками.
- З'єднати всі інгредієнти, заправити їх сумішшю олії і соєвого соусу. Посипати зернами кунжуту.
Великодній салат із зелені і овочів з копченим лососем
Салати з додаванням зелені не варто заправляти заздалегідь. А ще кухарі радять їх не різати, а рвати руками, оскільки ніжні листи бояться металевих ножів, при зіткненні з якими вони швидко темніють, в'януть і втрачають вітаміни.
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- Пучок салатного листя
- 1-2 свіжих огірка
- Жменя помідорів чері
- Кілька пагонів зеленої спаржі
- 1 буряк
- 100 г копченого лосося
Для заправки:
- 2-3 ст.л. оливкової олії
- 1 ч.л. лимонного соку
- 1 ст.л. гірчиці із зернами
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Всі овочі добре помити. Огірки і помідори довільно нарізати. Листя салату замочити на півгодини в холодній воді, обсушити.
- Попередньо відварений буряк очистити і нарізати кубиками.
- Верхівки зеленої спаржі покласти на 2 хвилини в киплячу воду (або на 4-5 хвилин в пароварку). Обдати крижаною водою і обсушити.
- Листя салату порвати руками і викласти на тарілку. Зверху рівномірно розподілити підготовлені овочі і скибочки лосося.
- Полити салат заправкою і подавати.
Весняний салат з редису на Великдень
Готуємо легкий, смачний і свіжий салат із зелені, весняних овочів, горіхів і сиру з медово-лимонною заправкою.
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- Пучок молодого шпинату або іншої зелені
- 3-5 шт. редису
- 1 морква
- 100 г фети або тофу
- Жменя підсмаженого мигдалю
- Кунжут
- Оливкова олія
- Лимонний сік
- Мед
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Зелень помити і замочити в холодній воді на півгодини. Обсушити, при необхідності порвати руками і викласти на тарілку.
- Редис помити і тонко нарізати.
- Моркву почистити і натерти на тертці.
- Для заправки змішати 2-3 ст.л. оливково олії, додати по чайній ложці меду і гірчиці. Посолити і поперчити.
Рецепт великоднього салату з тунця і овочів
З консервованого тунця можна приготувати безліч смачних і корисних салатів. Ми поділимося весняним варіантом до Великодня.
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 1 пакет салатного міксу
- 1 великий свіжий огірок
- 1 авокадо
- 1 солодкий перець
- 1/4 червоної цибулини
- 3-4 яйця
- 1-2 банки консервованого шматочками тунця
- Сіль, перець
- Оливкова олія
- Лимонний сік
- Діжонська гірчиця
Спосіб приготування:
- Зелень помити і обсушити. При необхідності порвати руками.
- Яйця відварити, остудити і почистити. Нарізати кружечками або шматочками.
- Огірок і перець нарізати кружечками, авокадо – часточками, червону цибулю – тонкими півкільцями.
- Викласти в миску салатний мікс, зверху розкласти овочі, шматочки яєць і тунця.
- Посолити і поперчити, заправити сумішшю оливкової олії, лимонного соку і гірчиці.
- Подавати разом зі свіжим багетом.
- Викласти на зелень редиску, терту моркву, нарізаний кубиками сир і мигдаль.
- Полити салат заправкою і посипати кунжутом.
Порада: такий салат можна заправити сметаною або натуральним йогуртом із зеленню.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати листковий салат з фаршированими яйцями. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом салату з кальмарами.