Свиняча корейка з яблуками на сковороді – ситна і смачна вечеря. Сік яблука, змішаний з жиром і маринадом, стікаючи, покриває м'ясо неймовірно ароматним соусом.
Дивіться відео, як приготувати пряну свинину з грибами:
Шматочки корейки візьміть товстіші, але рівномірною структури, з огляду на те, що їх потрібно буде розрізати у формі кишеньки.
Рецепт м'яса в яблуках під маринадом
Час на приготування:
- 1 година 15 хвилин
Калорійність:
- 301 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Корейка свиняча – 2 скибки
- Яблуко велике і соковите – 1 шт.
- 400 г броколі для гарніру
- 1 цибулина
- 1 ч. л. гірчиці
- Чебрець
- Суміш для м'яса з білого, червоного і чорного перців, пастернаку, сушеного часнику і паприки
- Сіль
Для маринаду:
- 2 ст. л. оливкового масла
- 80 мл білого бальзамічного оцту
- 2 зубчики часнику
- 2 ч. л. чебрецю
Спосіб приготування:
- Насамперед потрібно підготувати м'ясо. Для цього кожен шмат потрібно розрізати уздовж у вигляді кишеньки, але не до кінця. Якщо корейка на ребрі – дорізати до кісточки.
- Тепер приготувати маринад. У миску влити дві столові ложки оливкової олії, додати дві чайні ложки чебрецю, дві чайні ложки суміші для м'яса, вичавити два зубчики часнику, додати 80 мл бальзамічного оцту і добре перемішати.
- Тепер потрібно добре натерти скибки м'яса з усіх боків маринадом.
- М'ясо потрібно натерти маринадом як зовні, так і всередині – в "кишені". Всередині це робити акуратно, щоб випадково не розділити шматки навпіл.
- Після цього укласти корейку в миску з маринадом і залишити на годину при кімнатній температурі.
- Після години можна приступати до приготування вечері. Цибулю порізати півкільцями, трохи обсмажити в оливковій олії, потім поперчити і посолити, додати чайну ложку гірчиці і чебрець на кінчику ножа, і добре перемішати. Продовжувати пасерувати ще протягом хвилини.
- Потім цибулю укласти всередину кишеньок нашого м'яса. Краї скріпити дерев'яними зубочистками.
- На сковороді розігріти рослинну або оливкову олію майже до кипіння і лише потім викласти нашпиговані скибки.
- Паралельно підготувати броколі для гарніру. Для цього броколі досить обсмажити протягом 10 хвилин у вершковому маслі.
- Корейку обсмажити на сильному вогні в киплячій олії.
- Разом з м'ясом або після в киплячій олії пасерувати порізані кільцями яблука. Час пассеровки – 15-20 секунд з кожної сторони.
Як подавати м'ясо
Для подачі на стіл викласти на блюдо підсмажені скибки м'яса, навколо покласти шиплячі соковиті яблука і додати броколі.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом свинячих реберець барбекю на грилі . "Сьогодні" також писали, як приготувати свинячий шашлик на мінеральній воді .