Кожен класичний рецепт брауні, навіть найнадійніший, варто трохи поліпшити. Всі способи приготування цих американських шоколадних тістечок зазвичай прості і короткі. У більшості рецептів інгредієнти просто перемішуються в одній мисці. Ви можете приготувати брауні на основі шоколаду або какао-порошку, головне, щоб продукти були якісними.
Але якщо ви віддаєте перевагу тістечкам з тягучою консистенцією, то вам доведеться трохи поекспериментувати. Можна спробувати зменшити кількість борошна, додати більше масла або такі нетрадиційні інгредієнти, як яблучне пюре або пюре з авокадо. Але найпростіший спосіб надати брауні потрібної консистенції – додати сметану. Вона подарує тістечкам ніжний, злегка кислуватий смак, який приємно контрастує з шоколадом і маслом.
Брауні зі сметаною
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 361 ккал на 100 г
Складові:
- 8 столових ложок вершкового масла
- 60 г чорного шоколаду
- 60 г гіркого шоколаду
- 2 яйця
- 1 стакан (200 г) цукру
- 2 чайні ложки ванільного екстракту
- 3/4 склянки борошна
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/2 склянки сметани
Спосіб приготування:
- Наріжте шоколад і масло, розтопіть все в мікрохвильовій печі до однорідної маси. Остудіть до кімнатної температури.
- Духовку розігрійте до 180 °С. Змастіть форму 20 х 20 см пергаментом, застеліть її пергаментом.
- У великій мисці збийте яйця і цукор. Додайте ваніль і добре перемішайте. Додайте шоколадну суміш, а потім додайте борошно, сіль і сметану. Розмішайте, але не перемішуйте занадто довго.
- Випікайте 25-30 хвилин. На зубочистці, вставленій в центр пирога, може залишатися кілька вологих крихт.
- Вийміть з духовки і повністю остудіть перед тим, як нарізати і подавати.
Корисна порада
Зробіть відразу подвійну порцію тістечок. Одну з'їжте відразу, а другу заморозьте. Випічку можна буде розігріти в духовці або в мікрохвильовій печі.
Дивіться відео, як приготувати брауні з буряком:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом брауні з малиною.