I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Секрети приготування овочів: як правильно варити, тушкувати і смажити

Щоб страви з овочів виходили ще смачнішими і кориснішими, дізнайтеся основні правила їх приготування

Овочеві страви – це основа здорового харчування , без них не обходиться раціон кожної сім'ї. Як правильно варити, тушкувати і смажити овочі, щоб зберегти максимально їх смак і користь?

Як правильно варити овочі

Реклама
Реклама
Реклама
soup-1006694_960_720
Щоб зберегти вітаміни, овочі потрібно закладати в окріп 
Фото: pixabay.com
  • Овочі найкраще відварювати якомога швидше, тобто, на великому вогні: так ви збережете більшу частину їх корисних речовин.
  • Для того, щоб овочі відварити рівномірно, їх треба нарізати на приблизно однакові частини.
  • Коренеплоди краще закладати в холодну воду; всі інші овочі – в окріп.
  • Для того, щоб нарізаний кубиками картопля не розварилася і не втратив своєї форми, її треба відварювати на маленькому вогні.
  • Не варто солити овочі відразу ж, як тільки ви їх ставите варити: вони втратять значну частину своїх вітамінів. Овочі краще солити на стадії напівготовності.
  • Якщо ви готуєте баклажани, перед тим, як занурити їх у воду, необхідно нарізати їх, посолити і залишити хвилин на 15. Готові баклажан не гірчитимуть.
  • Готуючи суп, не закладайте овочі всі разом, дотримуйтеся такої черговості: спочатку тверді (морква, селера, буряк), потім м'які (перець, кабачки, капуста, помідори).
  • Для того, щоб відварені овочі не зморщилися, відразу ж після їх приготування необхідно змастити їх рослинною олією або заправити жиром.
  • Картопляне пюре краще не збивати в блендері, використовуйте для цього віночок для збивання або товкачку. Збите в блендері пюре буде занадто в'язким і клейким. Молоко в пюре слід додавати, не холодним, а теплим, інакше пюре може посіріти.
  • Відварюючи кольорову капусту, додайте у воду трохи молока: це поліпшить її колір і аромат.

Як правильно тушкувати овочі

vegetables-573961_960_720
Овочі бажано тушкувати в мінімальній кількості олії
Фото: pixabay.com
  • Якщо ви тушкуйте різні овочі для рагу, краще спочатку кожен вид овочів припустити окремо, і тільки потім їх з'єднати разом.
  • Тушкувати овочі потрібно тільки в емальованій каструлі з щільно закритою кришкою, так як вільний доступ кисню негативно позначається на вітамінах (вони всі руйнуються під час варіння).
  • Температура готування овочів повинна бути постійною, рідина, в якій тушкуються овочі, не повинна дуже кипіти.
  • Зазвичай ми вважаємо за краще тушкувати овочі, додаючи в них воду або бульйон (м'ясний, овочевий або курячий), але можете спробувати додати вино або пиво: алкоголь в процесі приготування випарується, а блюдо отримає цікавий пікантний смак.
  • Перед тим, як починати тушкування, багато господинь обсмажують овочі на сковороді, а вже потім з'єднують їх в каструлі і тушкують. Якщо ви прагнете споживати менше жирів, варто пропустити цей етап в приготуванні тушкованих страв.

Як правильно смажити овочі

carrots-2106825_960_720
Овочі смажать на сковороді та у фритюрі 
Фото: pixabay.com


Овочі можна смажити двома способами: в невеликій кількості жиру та у фритюрі.

  • Якщо ви смажите в невеликій кількості жиру, краще нарізати овочі скибочками, часточками, брусочками або кубиками. Перед тим, як помістити овочі в сковорідку, їх можна посолити: тоді з них активніше виходитиме рідина.
  • У фритюрі смажать, як правило, сиру картоплю і картопляні крокети, а також зелень петрушки і ріпчасту цибулю. Час смаження у фритюрі становить приблизно 2-8 хвилин, в залежності від виду овочів. Кількість жиру при смаженні у фритюрі має бути в 4-5 разів більше, ніж кількість овочів на сковороді.

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як швидко і легко очистити ягоди від кісточок. Крім цього, ми розповідали про самі низькокалорійні ягоди і фрукти. Ми також ділилися ідеями, як використовувати застарілі овочі і фрукти.

Дивіться відео, як надовго зберегти овочі свіжими:

 

як використовувати застарілі овочі і фрукти.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти