До Великодня залишилося менше тижня. А значить час визначатися з рецептом головної страви на великодньому столі – паски.
У родині телеведучого новин "Сьогодні" на телеканалі "Україна" Максима Сікори в магазин за паскою не ходять, а печуть вдома за традиційним для сім'ї рецептом.
"Ми не купуємо паски в магазині, тільки інгредієнти. Звикли віддавати перевагу домашній випічці. У нашій родині вже багато років є напрацьований свій рецепт паски. Всім нам подобається і добре підходить. Проте, в такій відповідальній справі, як випікання пасхального хліба , Важливий не тільки рецепт, але і настрій, з яким берешся створювати головне блюдо пасхального столу", – розповідає телеведучий.
Паска від Максима Сікори
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 6 жовтків
- 170 г родзинок
- 100 г подрібненої кураги
- 50 мл коньяку або рому
- 2 чайні ложки ванілі
- 200 г цукру
- 50 г меду
- Дріжджі, обов'язково сухі
- Дрібка солі
- Цедра одного лимона і половини апельсина
- 260 г масла
- 500-600 г борошна
- 100 мл вершків
Спосіб приготування:
- Спочатку робимо опару на теплих вершках з додаванням цукру і дріжджів. За півгодини домішуєм решту борошна, цукор і все інше. Крім цукатів і цедри. Ми залишаємо на годину.
- Далі знову вимішуємо, додаємо всі інгредієнти, які залишилися.
- Потім все поміщаємо в паперові форми, чекаємо 50 хвилин, поки тісто підніметься, і відправляємо в духовку, розігріту до 200 ° С. Випікаємо до готовності.
- Після охолодження – прикрашаємо.
Дивіться відео, як приготувати сирну паску від Григорія Германа:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як спекти італійський паску панеттоне .