Головна Сьогодні

Шоколадно-гречане печиво: рецепт Валентини Хамайко

Відома телеведуча поділилася фірмовим рецептом печива

Валентина Хамайко. Фото: прес-служба
Валентина Хамайко.
Фото: прес-служба

"Люблю готувати печиво. По-перше, це дуже легко і швидко, по-друге, – чудове доповнення до недільного чаювання, а по-третє, так приємно, коли родина насолоджується корисною випічкою. Гречане печиво дуже подобається дітям, тому що воно хрустке і зі смаком шоколаду", – розповіла Валентина Хамайко.

Шоколадно-гречане печиво

-

Фото: прес-служба

Інгредієнти:

  • 100 г гречаного борошна
  • 160 г пшеничного борошна
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 80 г масла
  • 120 г чорного шоколаду
  • 130 г меду
  • 40 г сметани
  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • 100-150 г кунжуту або волоських горіхів для посипання

Рецепт приготування:

1. На водяній бані розтоплюємо масло, шоколад і мед. Розмішуємо до однорідності і даємо охолонути.

2. У чаші для замішування тіста перемішуємо гречане і пшеничне борошно, додаємо сіль і розпушувач.

3. До теплої шоколадно-медової маси додаємо сметану і яйце. Розмішуємо до однорідності та додаємо до сухої суміші з борошном.

8. Викладаємо на пергамент і випікаємо до готовності при 175-180 градусах

-_3

Фото: прес-служба

На замітку: Співвідношення гречаної і пшеничної муки можна змінювати. Якщо хочете отримати гречаніший смак, спробуйте взяти 160 гречаного борошна і 100 г пшеничного. Таке тісто буде важче вимішувати, але смак гречки буде яскравіше.

Нагадаємо, раніше Валентина Хамайко ділиласярецептом лимонного кексу. Вона також розповіла, як приготувати медовик з халвою.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти