Цей домашній кетчуп з аличі дуже схожий на знаменитий грузинський соус ткемалі. Він готується з додаванням солодкого і гострого перцю, а також суміші пряних трав.
Такий кетчуп – ідеальне доповнення до шашлику, запеченого м'яса, страв з птиці та овочів.
Сливовий кетчуп з перцем
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 184 ккал на 100 г
Складові:
- Алича – 1 кг
- Перець чилі червоний – 1 шт.
- Перець болгарський червоний – 2 шт.
- Оцет – 2 ст.л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Гвоздика – 10 шт.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
- Кардамон – 2 зерна
- Розмарин – 0,5 ч.л.
- Хмелі-сунелі – на кінчику ножа
- Лавровий лист – 2 шт.
Спосіб приготування:
- Червону стиглу аличу очистіть від кісточки і перебийте в блендері або перекрутіть на м'ясорубці.
- Додайте дрібно порізаний болгарський перець.
- Поставте на маленький вогонь і, довівши до кипіння, покладіть відразу всі спеції.
- Варіть, постійно помішуючи доти, доки соус не зменшиться в обсязі на одну третину (приблизно 20 хвилин). Тепер посоліть і додайте оцет.
Як зберігати кетчуп з аличі
Розлийте в простерилізовані банки або пляшки, і укупорьте, не обов'язково герметично (в тому випадку доведеться зберігати кетчуп в прохолодному місці).
Дивіться відео, як вибрати кетчуп в магазині:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами різних домашніх соусів на зиму, а також писали, як зробити смачні соуси до шашлику.