Головна Сьогодні

Сливовий пиріг за рецептом з газети The New York Times

Рецепт неймовірно смачного сливового пирога з корицею

Сливовий пиріг з газети The New York Times – один з найпопулярніших рецептів випічки в світі. Видання публікувало рецепт сливового торта від Маріан Буррос кожного вересня з 1983 по 1989 рік, поки редактори не вирішили, що цього достатньо.

"Щоб протистояти очікуваним протестам, – писала пані Буррос кілька років по тому, – рецепт був надрукований більшим шрифтом, ніж зазвичай, з пунктирною лінією навколо нього, щоб було зручніше робити вирізку". Але це не допомогло, і редакцію просто завалили гнівними листами.

Рецепт 1983 року містив 1 чашку цукру, а 1989-го його кількість зменшили до 3/4 чашки. Нижче ми наведемо обидва варіанти.

Сливовий пиріг з газети The New York Times

Пиріг зі сливами в духовці
Пиріг зі сливами в духовці
Фото: cooking.nytimes.com

Час приготування:

  • 1 година 10 хвилин

Калорійність:

  • 372 ккал на 100 г

Складові:

  • 3/4 – 1 чашка цукру
  • 1/2 чашки несолоного вершкового масла, розм'якшеного
  • 1 чашка просіяного борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • Щіпка солі (за бажанням)
  • 2 яйця
  • 24 половинки слив без кісточок
  • Цукор, лимонний сік і кориця – для посипання

Спосіб приготування:

  1. Нагрійте духовку до 180 ºC.
  2. Збийте цукор і масло в мисці. Додайте борошно, розпушувач, сіль і яйця і добре збийте.
  3. Викладіть тісто в роз'ємну форму діаметром 23-26 см. Покладіть половинки сливи шкіркою вгору на тісто.
  4. Злегка посипте цукром і збризніть лимонним соком, в залежності від солодості фруктів. Посипте приблизно 1 чайною ложкою меленої кориці.
  5. Випікайте близько 1 години. Дістаньте і остудіть; поставте пиріг в холодильник або заморозьте за бажанням. Або остудіть до теплого і подавайте просто так чи зі збитими вершками.

Корисна порада

Щоб заморозити пиріг, загорніть його в два шари фольги, помістіть в поліетиленовий пакет і закрийте. Перед подачею необхідно розморозити пиріг і розігріти його при 150 ºC.

Дивіться відео, як спекти вишневий пиріг:

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти сливовий коблер. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом горіхового тарта з чорницею і сливами.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти