Набридли звичні гарніри? Спробуйте цю картопляну запіканку з сиром і пряними травами. Вона проста в приготуванні, але виглядає дуже ефектно.
Таку гарячу страву можна не тільки приготувати на обід або вечерю, а й сміливо подати гостям за святковим столом.
Картопляна запіканка з сиром
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 231 ккал на 100 г
Складові:
- Картопля – 1 кг
- Масло вершкове – 70 г
- Сир твердий – 100 г
- Чебрець – 0,5 ч.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 220 °С. Змастіть форму діаметром 18 см.
- Картоплю очистіть від шкірки і наріжте тонкими скибочками.
- Викладіть нарізану картоплю в миску. Додайте розтоплене вершкове масло, сушений чебрець, сіль і перець. Ретельно перемішайте.
- Викладіть третину картоплі в підготовлену форму.
- На нього викладіть третину сиру. Повторіть з рештою картоплі і сиру, закінчіть сиром.
- Випікайте протягом години. Залиште запіканку у формі на п'ять хвилин, а потім переверніть на блюдо.
Корисна порада
Тонко нарізати картоплю допоможе спеціальна терка або кухонний комбайн.
Дивіться відео, як приготувати картопляну запіканку з рибою:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати запіканку з кабачків з помідорами. Сьогодні.Lifestyle також писали, як запекти цвітну капусту з сиром і вершками.