I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Соковиті й ситні шведські фрикадельки: готуємо в мультиварці

На це не знадобиться багато часу, а результат приємно здивує

Шведські фрикадельки – точно одне з найголовніших гастрономічних розчарувань останніх двох років. Справа в тому, що ніякі вони не шведські, а турецькі. Про що шведський уряд, не просто якісь сторонні люди, повідомив у своєму Твіттері. У заяві йшлося: король Карл XII ще на початку XVIII століття привіз рецепт страви з Туреччини.

Розчаруванню шведів не було меж, адже більше 300 років вони вважали ці маленькі соковиті м'ясні кульки тільки своїми і ще – національним надбанням. Турки ж, у свою чергу, похвалили уряд Швеції за справедливість. А потім раптом різко попросили дати страві іншу назву. Розберемося в шведсько-турецькому кулінарному конфлікті та приготуємо все-таки шведські фрикадельки в мультиварці. Називатимемо їх шведськими, бо турецькими їх офіційно ніхто не оголошував. У всякому разі, поки що.

Реклама

Так фрикадельки чи кюфта?

Фото: instagram.com/tanyashpilko/

Кюфта. Саме цим словом турки просили називати шведські фрикадельки. Кюфта – це щось середнє між котлетами і тюфтелямі з баранини з великою кількістю спецій, насамперед шафрану. Шведські фрикадельки з баранини не готують. Відрізняються ці дві страви й подачею. Кюфту подають без гарніру, а фрикадельки зі Швеції не подаються без картоплі та брусничного соусу. До того ж у їхньому складі присутній інгредієнт – вустерширський соус – не властивий для кухні Туреччини. Це кисло-солодкий, злегка пікантний ферментований англійський соус, готують який, якщо коротко, на основі оцту, цукру та анчоусів.

Читайте також:

Шведські фрикадельки в мультиварці

Фото: instagram.com/the_pled/

Інгредієнти

Реклама
  • яловичий фарш – 1 кг;
  • панірувальні сухарі – 1/2 ск.;
  • ріпчаста цибуля – 1/2 ск.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – 1/2 ч. л.;
  • перець – 1/2 ч. л.;
  • яловичий бульйон – 2 ск.;
  • молоко – 2 ск.;
  • сіль – 1/2 ч. л.;
  • перець – 1/2 ч. л.;
  • вустерширський соус – 1 ст. л.;
  • петрушка;
  • олія.

Спосіб приготування

  1. Змішати фарш, цибулю, яйце, панірувальні сухарі, сіль і перець. Добре вимішати фарш і сформувати фрикадельки. Обсмажити їх із кожного боку по 1 хвилині.
  2. У чаші мультиварки змішати бульйон і молоко, сіль, перець, соус і довести до кипіння.
  3. Додати сметану і перемішати, щоб вона змішалася. Соус має стати вершковим.
  4. Викласти фрикадельки в соус і протушкувати 5 хвилин.
  5. Подавати з підготовленим рисом (локшиною або картоплею), прикрасити соусом і петрушкою.

А тут дізнаєтеся про те, як правильно приготувати смажений рис.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти