Класичний грог готують за принципом "три до одного": це означає, що потрібно змішати три частини води (чаю або соку), одну частину рому, додати сік лимона і цукор.
Іноді ром замінюють коньяком, бренді або горілкою, а замість цукру додають мед. Ми пропонуємо зробити ароматний чайний грог з апельсином і лимоном.
Чайний грог з цитрусовими
Час приготування:
- 5 хвилин
Калорійність:
- 220 ккал на 100 мл
Складові:
- 600 мл завареного чорного чаю
- 160 мл рому
- Сік одного лимона
- 50 г цукру
- Цедра і скибочки апельсина – за смаком
Спосіб приготування:
- У гарячому, але не киплячому завареному чаї розчиніть цукор, влийте сік лимона, потім ром або коньяк.
- Додайте цедру і скибочки фруктів, дайте настоятися 5 хвилин і подавайте.
На замітку
Для приготування грогу ви можете використовувати будь-який ром на свій смак – темний, білий, карамельний.
Дивіться відео, як правильно пити глінтвейн:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати безалкогольні зігріваючі напої . "Сьогодні" також розповідали, як зробити кавовий глінтвейн .