Запечені свинячі реберця – це дуже смачне блюдо, яке можна легко приготувати на власній кухні. Мінімальних зусиль і деякої уваги вимагає тільки маринад, але його можна зробити заздалегідь.
Ми використовуємо свинячі реберця, але за таким рецептом можна запекти практично будь-яке м'ясо.
Запечена свинина в духовці
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 268 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1.5 кг свинячих реберець
- 2 зубчики часнику
- 4 ст.л. соєвого соусу
- 1 ст.л. меду
- 1 ст.л. зернистої гірчиці
- 1 ст.л. негострої гірчиці
- 2 ст.л. соусу для шашлику або кетчупу
- 2 ст.л. рослинної олії
- 3-4 середні цибулини
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- У глибоку миску налити соєвий соус, додати гірчицю, соус для шашлику і мед.
- Посолити і поперчити за смаком, додати подрібнений часник. Потім влити рослинну олію і добре перемішати.
- Потім на реберцях зробити глибокі надрізи між кістками з м'ясистого боку. Важливо не розрізати м'ясо до кінця.
- Опустити м'ясо в миску з маринадом надрізами вниз. Рідина повинна повністю його покривати. Накрити кришкою і поставити в холодильник на кілька годин.
- Відрізати великий шматок рукава для запікання і покласти на деко. Очищену ріпчасту цибулю нарізати кільцями, викласти його в рукав в один шар.
- Зверху помістити м'ясо. Половиною маринаду, який залишився в мисці, акуратно полити всю поверхню реберець. Зав'язати кінці рукава для запікання.
- Готувати м'ясо в попередньо розігрітій до 220 °C духовці 40-45 хвилин.
- Потім розрізати рукав і полити м'ясо маринадом.
- Повернути в духовку на 20-25 хвилин, щоб свинина підрум'янилась.
Як подавати м'ясо
На гарнір до свинини можна подати запечену картоплю і салат зі свіжих овочів.
Дивіться відео, як приготувати макарони з копченими реберцями:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом свинячих реберець по-китайськи в спеціях . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як запекти яловичі реберця під журавлинним соусом .