Не знаєте, що приготувати на обід навесні? Один з кращих варіантів – легкі супи з сезонної зелені. Щавель, шпинат і черемша допоможуть урізноманітнити ваш раціон і подарують порцію вітамінів і клітковини.
Французький щавлевий суп
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 400 г щавлю
- 1,5 л води
- 400 г черствого білого хліба
- 375 мл молока
- 250 мл крем-фреш
- 30 г вершкового масла
- Сіль
- Мелений чорний перець
Спосіб приготування:
- Дрібно посікти промитий щавель.
- У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло, додати щавель і томити, помішуючи, на повільному вогні 10 хвилин.
- Хліб нарізати дрібними кубиками. Окремо закип'ятити воду і залити нею щавель, додати хліб, посолити за смаком. Знову довести рідину до кипіння, зменшити вогонь і варити, періодично помішуючи, 30 хвилин.
- Змішати молоко і крем-фреш, влити в суп, ретельно перемішати, поперчити за смаком, ще раз довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню. Подавати борщ зелений гарячим.
Дивіться відео, як зварити морквяний суп з імбиром:
Крем-суп зі шпинату
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 1 л курячого або овочевого бульйону
- 200 г шпинату
- 2 картоплини середнього розміру
- 1 середня цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1/2 склянки вершків
- Сіль, мелений чорний перець
Спосіб приготування:
- Закип'ятити бульйон або воду в каструлі.
- Тим часом розігріти сковороду з оливковою олією, покласти нарізані цибулю і часник. Обсмажити до прозорості і м'якості.
- Перекласти в каструлю з бульйоном, додати очищену і нарізану невеликими шматочками картоплю. Довести до кипіння і варити до м'якості картоплі, близько 15 хвилин.
- Коли овочі будуть готові, додати шпинат. Приправити суп сіллю і перцем, довести до кипіння і зняти з вогню.
- Подрібнити занурювальним блендером. Влити вершки, за бажанням досолити.
- Поставити на вогонь, довести до кипіння і відразу зняти з плити.
- Як доповнення до супу можна подати часникові грінки, зварені круто яйця або тертий твердий сир (наприклад, пармезан).
Картопляний суп з черемшею
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 150 г черемші
- 50 г цибулі-шалот
- 20 г вершкового масла
- 1 морква
- 1 корінь петрушки
- 2-3 шт. картоплі
- 100 мл білого сухого вина
- 750 мл овочевого бульйону
- 100 мл вершків
- Сіль, мелений перець
- 2 яєчних жовтки
- 50 мл сметани або йогурту
Спосіб приготування:
- Черемшу помити і обсушити, залишити декілька маленьких листочків для прикраси. Іншу зелень крупно порізати, попередньо видаливши стеблинки.
- Почистити і нарізати цибулю-шалот. Моркву, корінь петрушки і картоплю почистити і дрібно нарізати.
- У каструлі для супу розтопити вершкове масло і підсмажити на невеликому вогні цибулю-шалот. Додати картоплю, моркву і корінь петрушки. Через кілька хвилин додати черемшу, потушкувати все разом. Влити вино і довести суп до кипіння.
- Потім додати овочевий бульйон і вершки. Варити суп на повільному вогні близько 15 хвилин. Зняти з плити і збити занурювальним блендером.
- Вимкнути вогонь, додати в суп сіль і мелений перець. У невеликій мисці перемішати вінчиком яєчні жовтки і сметану, додати суміш у суп.
- Подавати суп разом з багетом, прикрасивши листочками черемші.
Нагадаємо, раніше ми ділилися найкращими рецептами окрошки. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зварити зелений борщ без м'яса.