Тапенада – це пюре з мелених маслин, анчоусів і каперсів з оливковою олією і травами. Закуска характерна для прованської кухні, особливо Ніцци.
Дивіться відео, як вибрати якісну оливкову олію:
У Франції тапенаду подають, намазавши на тости, до аперитиву, на скибці хліба або як соус до подрібнених свіжих овочів. Тапенадом також фарширують птицю.
Тапенада з маслин
Час приготування:
- 15 хвилин
Калорійність:
- 190 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Маслини з кісточками – 400 г
- Оливкова олія – 100 мл
- Каперси – 100 г
- Філе анчоусів – 70 г
- Часник – 2 зубчики
- Чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Маслини дістати з розсолу і очистити їх від кісточок. Скласти підготовлені маслини в чашу блендера. ⠀
- Каперси теж дістати з банки, витерти від розсолу серветками і відправити до маслин. ⠀
- Також в чашу блендера покласти очищений часник, філе анчоусів і подрібнити до однорідності. Суміш повинна бути схожою на пасту.
- Не вимикаючи блендер, додати до пасти оливкова олія і чорний мелений перець.
- Перекласти кремоподібну пасту в миску, накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник приблизно на кілька годин. Від цього страва стане ще смачніше.
Як подавати тапенаду
Тапенаду подають в холодному вигляді – до запеченої риби або курки, до креветок, нарізаних овочів. Пасту з оливок можна намазувати на багет, хлібці або крекери.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати справжній грецький салат з маслинами . "Сьогодні" також ділилися рецептом салату Нісуаз від Джулії Чайлд .