Головна Сьогодні

Теплий салат з рисом, червоною цибулею та кальмаром

Простий рецепт салату від Даші Малахової

Салат з кальмарами та рисом Фото: dashamalahova.com
Салат з кальмарами та рисом
Фото: dashamalahova.com

Приготування теплого салату з кальмарами і бурим рисом не відніме у вас багато часу і сил. Головне – не перетримати кальмари при варінні, бо вони стануть "гумовими".

Салат з кальмарів і рису

Складові:

  • 2 тушки кальмара
  • 150 г бурого рису
  • 1 червона цибулина
  • оливкова олія
  • петрушка
  • 1 лайм
  • сіль, мелений перець

Рецепт приготування:

  1. Очистіть тушки кальмарів, опустивши їх спочатку на кілька секунд в гарячу воду, а після в холодну. Зніміть плівки і видаліть перо, яке знаходиться всередині.
  2. Наріжте одну тушку кальмара квадратиками і зробіть на них невеликі надрізи. Іншу тушку наріжте кільцями. Обсмажте на оливковій олії протягом декількох хвилин.
  3. Наріжте цибулину кільцями і змішайте з попередньо відвареним бурим рисом, залишивши кілька кілець для прикраси.
  4. Додайте кальмари, листя петрушки, заправте соком лайма, сіллю і перцем. Перемішайте і викладіть, утрамбувавши, в невелику мисочку. Накрийте тарілкою, переверніть і зніміть мисочку.
  5. Прикрасьте зверху кільцями цибулі, кільцем лайма і полийте оливковою олією.


Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачний салат з кальмарів і мідій. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати фаршировані кальмари за рецептом Юлії Висоцької.

Дивіться відео, як приготувати кальмари в азіатському стилі за рецептом Олексія Суханова:

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти