Салат з запеченої буряка з волоськими горіхами і апельсинами обов'язково сподобається любителем оригінальних поєднань. Він не тільки дуже смачний, але і корисний, а калорій містить зовсім мало.
Дивіться відео, як приготувати пиріг з апельсинами і морквою:
Теплий салат з буряком і апельсинами
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 64 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 4 буряка
- 2 апельсина
- 50 г волоських горіхів
- 1 пучок петрушки
- 1 упаковка салатного міксу
- Сіль і перець – за смаком
Для заправки:
- 3 ст.л. апельсинового соку
- 1 ст.л. діжонськой гірчиці
- 1 ст.л. яблучного оцту
- 2 ст.л. оливкового масла
Спосіб приготування:
- Буряк очистити і нарізати кубиками. Розкласти на фользі, приправити сіллю і перцем, загорнути і поставити в розігріту до 200 °С духовку. Запікати до готовності 60-90 хвилин.
- Очистити апельсини, зрізавши шкірку ножем, щоб можна було легше дістати часточки. Їх також слід вирізати ножем, щоб позбутися від шкірки. З решти обрізків апельсина вичавити сік.
- Щоб приготувати заправку, необхідно змішати апельсиновий сік, діжонську гірчицю, яблучний оцет, сіль, перець і оливкове масло. Ретельно перемішати соус виделкою.
- Готову буряк дістати з духовки і перекласти в салатницю. Заправити половиною отриманого соусу. До буряків додати шматочки апельсина.
- Волоські горіхи вимити і підсушити в мікрохвильовці протягом двох-трьох хвилин. Петрушку дрібно нарізати. Покласти зелень і горіхи до буряка з апельсинами, приправити салат сіллю і перцем, перемішати.
Як подавати салат
Викласти на тарілку салатні листя, а зверху – теплий салат з буряка і апельсинів, заправити соусом і подавати до столу.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати дієтичні бурякові млинці . "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з буряка, оселедця і апельсинів .