У пошуках ідеального засобу для профілактики таких сезонних захворювань, як грип, ангіна, застуда і нездужання, необов'язково прямувати в аптеку. Виявляється, все необхідне можна знайти на ринку або в найближчому супермаркеті. Представляємо п'ять пряних трав, які допоможуть зміцнити імунітет цієї осені.
Шавлія
Чай з листя шавлії – кращий засіб від болю в горлі. Він містить туйон, потужний антисептик і антибіотик, який допомагає імунній системі боротися з поширеними вірусами, бактеріями і грибками. Тому шавлію часто використовують для лікування ангін, ларингітів, фарингітів, запальних захворювань верхніх дихальних шляхів.
Перцева м'ята
Листя перцевої м'яти містять вітамін С, кальцій, вітаміни групи В і калій, які допомагають зміцнити імунну систему. Перцева м'ята традиційно використовується як засіб від лихоманки. Вона також бореться з мікробами і допомагає "заспокоїти" травну систему, що робить цей чай ідеальним при грипі.
Чебрець
Чай з листя чебрецю – відмінний засіб від кашлю. Він допомагає виводити надлишки слизу з організму і заспокоює запалену легеневу тканину. Чай з чебрецем також полегшує симптоми під час грипу: головний біль, судоми, біль у тілі.
Завдяки потужним протимікробним і протизапальним властивостям чебрець застосовують при кашлюку у дітей, болях в горлі, простудних захворюваннях і бронхіті. Він здатний боротися навіть з такими сильними інфекціями, як дифтерія і тиф.
Розмарин
Розмарин є багатим джерелом антиоксидантів і протизапальних сполук, які допомагають зміцнити імунну систему і поліпшити кровообіг. Особливо він ефективний при бактеріальних інфекціях.
Дивіться відео, як вирощувати зелень вдома:
У розмарину є ще одна чудова властивість – зниження температури і заспокоєння лихоманки на початкових етапах застуди. Оптимальний спосіб швидко і ефективно отримати від розмарину користь – заварити з ним чай.
Петрушка
Петрушка багата на вітаміни групи В, А, РР, Е, містить бета-каротин. Ця корисна зелень також містить залізо, натрій, кальцій, фосфор, магній, цинк. Отже, петрушка зміцнює наш імунітет і бореться зі шкідливими бактеріями. Тому не лінуйтеся щедро посипати цією зеленню салати, закуски і основні страви.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як виростити пряні трави на підвіконні, а також розповідали, як заморозити кріп на зиму.