У хлібопічці можна готувати не тільки хліб, а й тісто для піци, а також солодкі пироги і кекси. Зробити смачний хліб в хлібопічці дуже просто: достатньо з'єднати всі інгредієнти в відерці, включити прилад і дочекатися закінчення програми.
Хліб підніметься краще, якщо всі інгредієнти будуть кімнатної температури. Крім цього, потрібно точно відміряти вказану кількість продуктів.
Пшеничний хліб в хлібопічці
Складові:
- 1 1/8 склянки води
- 2 5/8 склянки хлібного борошна
- 3/8 склянки пшеничного борошна
- 1 1/2 ч.л. солі
- 3 ст.л. цукру
- 1 1/2 ст.л. цукру
- 1 1/2 ст.л. сухого молока
- 1 1/2 ч.л. сухих дріжджів
Спосіб приготування:
- З'єднайте всі інгредієнти в відерці хлібопічки і готуйте за інструкцією виробника.
Солодкий банановий хліб в хлібопічці
Складові:
- 3/4 склянки свіжого молока
- 3 склянки хлібного борошна
- 3/8 склянки нарізаних бананів
- 1 жовток
- 1/2 ч.л. солі
- 1 ст.л. цукру
- 1 1/2 ст.л. вершкового масла
- 1 1/2 ч.л. сухих дріжджів
Спосіб приготування:
- З'єднайте всі інгредієнти в відерці хлібопічки і готуйте за інструкцією виробника. Колір скоринки буде темніше, ніж у звичайного хліба.
Хліб в хлібопічці з йогуртом
Складові:
- 5/8 склянки води
- 5/8 склянки йогурту
- 3 склянки хлібного борошна
- 1 ч.л. солі
- 2 ст.л. цукру
- 1 1/2 ст.л. сухого молока
- 2 ч.л. сухих дріжджів
- 3 ст.л. кунжутного насіння
Спосіб приготування:
- З'єднайте всі інгредієнти в відерці хлібопічки і готуйте за інструкцією виробника. Кунжутне насіння необхідно додавати, коли пролунає звуковий сигнал під час замісу тіста або скласти в спеціальний диспенсер.
Дивіться відео, як вибрати економну хлібопічку:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати хліб з сушеною журавлиною і насінням. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами справжнього французького багета .