Соус болоньєзе – класика італійської кухні. Він готується з м'ясного фаршу, панчети, овочів, м'ясного бульйону, вина і молока. Соус повинен довго тушкуватися на слабкому вогні, щоб фарш ввібрав всі аромати пряних трав і овочів.
Найчастіше болоньєзе використовують як доповнення до пасти, але його можна подавати до страв з м'яса і овочів. Ми пропонуємо приготувати з ним тушковану капусту.
Тушкована капуста з м'ясним фаршем
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 85 ккал на 100 г
Складові:
Для овочевої основи:
- 1/2 середнього качана капусти
- 1 ч.л. зіри
- 2 ст. л. суміші сушеної паприки
- 1 ч.л. розмарину
- 2 ст.л. оливкового масла
- Сіль і перець за смаком
Для болоньєзе:
- 200 г яловичого фаршу
- 200 г свинячого фаршу
- 50 г бекону
- 0,5 цибулини
- 1 зубчик часнику
- 1 маленька морквина
- 0,5 черешка селери
- 200 г консервованих помідорів
- 125 мл червоного сухого вина
- 4 ст.л. м'ясного бульйону
- 1 ст.л. оливкового масла
- Сіль, перець, базилік, коріандр
Дивіться відео, як вибрати якісний фарш:
Спосіб приготування:
- Цибулю, моркву, селеру і часник добре подрібнити ножем. Бекон нарізати шматочками.
- У сотейнику розігріти масло і обсмажити бекон до золотистого кольору. Додати овочі і готувати 5 хвилин.
- Покласти фарш і смажити, помішуючи 7 хвилин. Тримайте досить великий вогонь, щоб фарш обсмажився, а не тушкувався.
- Влити вино і дати йому випаруватися. Додати в сотейник подрібнені помідори, бульйон, сіль і перець. Зменшити вогонь і тушкувати, помішуючи 15 хвилин.
- Капусту нашаткувати. Розігріти в каструлі масло, додати капусту і тушкувати 15-20 хвилин.
- Потім додати сіль, спеції і тушкувати до готовності.
Як подавати капусту
Можна змішати з соусом болоньєзе, а можна просто викласти м'ясний соус на капусту.
Нагадаємо, раніше ми писали, як тушкувати капусту в мультиварці . "Сьогодні" також ділилися рецептом тушкованої капусти для пиріжків .