Баклажани відрізняються насиченим смаком і добре поєднуються з іншими овочами та прянощами. Тушкуйте їх разом, щоб вийшов смачний гарнір, закуска або гаряче блюдо для вегетаріанського столу.
Рагу з картоплі і баклажанів
Складові:
- 5 середніх баклажанів
- 3 червоних солодких перці
- 7 стиглих помідорів
- 8-9 картоплин
- оливкова олія
- 2 цибулини
- орегано
- 3 зубчики часнику
- сіль
- перець
Рецепт приготування:
- Наріжте кубиками баклажани, посоліть і залиште на 15 хвилин. Потім промийте їх холодною водою.
- Перець помийте, очистіть від насіння і дрібно наріжте. Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку, видаліть насіння.
- Картоплю почистіть і поріжте кубиками. У глибокій сковороді розігрійте масло і обсмажте в ньому картоплю.
- Коли віона злегка зарум'яниться, додайте подрібнену цибулю. Помішуючи, смажте кілька хвилин, потім викладіть в сковороду баклажани і солодкий перець.
- Додайте 1 ст. ложку подрібненого орегано, великими скибочками порізані помідори і пропущений через прес часник.
- Посоліть і поперчіть овочі, ретельно перемішайте їх, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності. Подавайте рагу зі свіжим багетом або чіабаттою.
Баклажани, тушковані з селерою і помідорами
Складові:
- 3 стебла селери
- 1 цибулина
- оливкова олія
- 1 кг помідорів
- жменю оливок без кісточок
- жменю каперсів
- 4 баклажана
- бальзамічний оцет
- мелений чорний перець
- базилік
- сіль
- перець
Рецепт приготування:
- Селеру порізати невеликими шматочками. Цибулину тонко нарізати і обсмажити в олії. У сковороду з цибулею викладіть селеру і готуйте близько 5 хвилин.
- Помідори звільніть від шкірки, поріжте великими шматками і додайте до овочів. Посоліть і поперчіть суміш, всипте оливки і каперси, перемішайте, наройте кришкою і тушкуйте 15 хвилин.
- Баклажани наріжте кубиками і обсмажте в окремій сковороді з невеликою кількістю олії. Баклажани кубиками викладіть на тарілку, застелену паперовою серветкою.
- Коли зайвий жир вбереться, додайте їх до інших овочів. Скропіть рагу оцтом і тушкуйте ще 15 хвилин.
- Перед подачею посипте блюдо свіжомеленим чорним перцем і прикрасьте листочками базиліку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рагу з різних овочів
Складові:
- 2 середні моркви
- ріпа
- 2 баклажани
- 2 пастернаки
- 150 г кореня селери
- 2 ложки топленого масла
- петрушка
- 1 ст. ложка томатної пасти
- 150 мл овочевого бульйону
- сіль
- мелений чорний перець
Рецепт приготування:
- Воно може виступати як гарнір до м'яса або подаватися самостійно. Моркву і ріпу почистити і поріжте невеликими кубиками.
- Так само поріжте баклажани, пастернак і селеру. У глибокій сковороді розігрійте олію і, помішуючи, обсмажуйте овочі близько 10 хвилин.
- Додайте 1 ст. ложку подрібненої петрушки, томатну пасту, овочевий бульйон. Посоліть суміш, посипте її перцем.
- Під закритою кришкою тушкуйте рагу до готовності.
Холодна закуска з баклажанів
Складові:
- 4 середніх баклажани
- сіль
- перець
- рослинна олія
- 2 цибулини
- 1 маленький кабачок
- 8 стиглих помідорів
- винний оцет
- мелений чорний перець
- цукор
Рецепт приготування:
- Подавати її з чорним хлібом. Баклажани нарізати кружечками, посолити, поперчити і обсмажити в розігрітій олії до золотистого кольору.
- Цибулю порізати кубиками і скласти в каструлю разом з підготовленими баклажанами. Кабачок почистити, м'якоть натерти на тертці і додати до овочів.
- Помідори нарізати великими шматками і злегка обсмажити в олії. Потім протріть томати через сито, додайте трохи винного оцту, сіль, мелений чорний перець і цукор за смаком.
- Перемішайте томатне пюре і залийте їм овочі. Тушкуйте все разом близько 15 хвилин, а потім закуска має охолонути.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фаршировані кабачки з куркою і овочами. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом картопляної запіканки з рибою. Ми також повідомляли, чим корисна і небезпечна рання зелень.
Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани будинку: