Великдень 2019 відзначають 28 квітня. На святковому столі в цей день неодмінно повинна бути сирна паска. У неї часто додають родзинки і цукати, ягоди, горіхи, мед або згущене молоко – все, що додасть пасці приємний аромат, солодкість і смак.
Сирна паска царська
Інгредієнти:
- Сир середньої жирності – 350-500 г
- Жовтки – 2-3 шт.
- Цукрова пудра (або цукровий пісок) – 200-250 г
- Вершкове масло – 150-200 г
- Ваніль
- Збиті вершки – 150 г
- Ізюм – 50 г
- Цукати – 50 г
- Мигдаль очищений – 50 г (за бажанням)
Рецепт приготування:
- Відокремте яєчні жовтки від білків. Розітріть їх з цукровою пудрою або піском. Доведіть до однорідності.
- Додайте вершкове масло кімнатної температури. Перемішайте до однорідності.
- Протріть сир через сито 1-2 рази. Перемішайте з жовтковою масою.
- Додайте родзинки, цукати і мигдаль (якщо використовуєте).
- Акуратно перемішайте збиті вершки.
- Далі залишилося перемістити масу в форму. Щоб паска не прилипала, застеліть її вологою марлею.
- Зверху поставте вантаж, а знизу піддон, куди буде стікати сироватка. Поставте паску в холодильник мінімум на 24 години, а краще – на 48. Не забудьте зливати сироватку з піддону у міру накопичення.
- Акуратно переверніть готову сирну паску на блюдо і прикрасьте на свій смак.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, як приготувати сирну паску за рецептом Марти Стюарт. Ми також розповідали, як правильно варити яйця в цибулинні.
Дивіться відео, як пофарбувати яйця на Великдень: