Запіканка із сиру – це завжди смачно, просто і корисно. Сьогодні ми поділимося найкращими рецептами сирних запіканок з яблуками. Ви можете використовувати знежирений сир – це знизить калорійність страви.
Дивіться відео, як приготувати тарт Татен з яблуками за рецептом Олексія Суханова:
Подавати сирно-яблучну запіканку можна зі сметаною, натуральним йогуртом, рідким медом, згущеним молоком, варенням або розтопленим шоколадом.
Проста сирна запіканка з яблуками
Інгредієнти:
- 500 г сиру
- 4 великих яйця
- 100 г цукру або меду
- 60 г борошна
- 60 г манної крупи
- 1 ч.л. розпушувача
- щіпка меленої кориці
- 300 г яблук
- вершкове масло – для змащування форми
Рецепт приготування:
- Яблука помити, очистити від шкірки і насіння. Нарізати кубиками або тонкими скибочками.
- Духовку розігріти до 200 С.
- У великій мисці збити міксером яйця, цукор, манну крупу, борошно, розпушувач, сир і корицю. Наприкінці додати яблука і розмішати ложкою.
- Форму для випічки змастити маслом і викласти до неї тісто. Розрівняти поверхню лопаткою.
- Зменшити нагрів до 180 С і поставити форму до духовки. Готувати близько 40 хвилин або до золотистого кольору. Остудити.
- Подавати сирну запіканку разом зі сметаною, медом або варенням.
Перевернута сирно-яблучна запіканка
Інгредієнти:
Для карамелізованих яблук:
- 1-2 середніх яблука
- трохи лимонного соку
- 50 г вершкового масла
- 3 ст.л. цукру
- 1/2 ч.л. меленої кориці
Для запіканки:
- 500 г сиру
- 100 г сметани 20% жирності
- 5 ст.л. цукру
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 1/2 ч.л. соди
- 3 яйця
- 2 ст.л. манної крупи
- вершкове масло – для змащування форми
Рецепт приготування:
- Яблука, очищені від шкірки і серцевини, наріжте не дуже тонкими пластинками і збризніть лимонним соком.
- Візьміть глибоку чавунну сковороду-сотейник діаметром близько 20 см або іншу форму, придатну для плити і духовки. Розтопіть в ній нарізане вершкове масло, додайте цукор і перемішайте. Доведіть суміш до кипіння.
- Викладіть шматочки яблук рівним шаром на карамель. Акуратно перемішайте яблука з карамеллю, тушкуйте до м'якості. Шматочки яблук не повинні втратити свою форму.
- З'єднайте всі інгредієнти для запіканки у великій мисці і збийте їх блендером до отримання однорідної маси.
- Тістом залийте карамелізовані яблука.
- Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-50 хвилин. Дістаньте з духовки і дайте трохи охолонути. Проведіть ножем навколо стінок форми і акуратно перекладіть запіканку на блюдо.
Сирна запіканка з яблуками і маком
Інгредієнти:
- 500 г сиру
- 50 г вершкового масла
- 4 ст.л. цукру
- 3-4 ст.л. манної крупи
- 2-3 ст.л. маку
- 2 яйця
- 1 яблуко
Рецепт приготування:
- Залийте мак окропом на 15 хвилин, а потім відкиньте його на дрібне сито.
- Змішайте сир, манку, цукор, яйця і м'яке вершкове масло в чаші блендера; збийте до отримання однорідної маси.
- Очистіть яблуко і наріжте його маленькими кубиками. Додайте до сирної маси разом з маком.
- Форму для випічки змастіть вершковим маслом і присипте манкою або панірувальними сухарями. Викладіть сирну масу і розрівняйте її ложкою.
- Запікайте близько 40-50 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Остудіть.
- Подавайте сирно-яблучну запіканку разом з медом або сметаною.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився найкращими рецептами яблучної шарлотки. Ми також розповідали, як приготувати пишні оладки з яблуками.
Читайте також: