Зефір – це смачний і корисний десерт, який в класичному рецепті готується з яблучного пюре, цукру, агар-агара і збитих білків. Учасниця кулінарного шоу "МайстерШеф" Анастасія Вовк запропонувала свій варіант – з гарбузовим пюре.
Гарбузовий зефір
Інгредієнти:
Для гарбузової основи:
- Гарбуз – 500 г
- Цукор – 220 г
- Яєчний білок – 40 г
Для сиропу:
- Вода – 90 мл
- Цукор – 250 г
- Агар-агар – 8 г
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Запекти гарбуз, потім перебити його блендером.
- Уварювати цю гарбузову масу з цукром на плиті, поки не випарується вся рідина.
- Пересипати отримане пюре в миску і залишити на ніч у холодильнику.
- У чашу міксера помістити пюре і білок, поставити збивати до стану пишної стійкої піни.
- З'єднати воду з цукром, поставити варити. Як тільки цукор розчиниться і закипить, всипати агар-агар.
- Кілька хвилин проварити до такого стану, щоб цей сироп ниточкою тягнувся з ложки.
- Потім влити тонким струменем в білок з пюре під час збивання.
- Збивати доти, доки чаша міксера не охолоне.
- Помістити отриману зефірної масу в кондитерський мішок, відсадити на пергаменті, посипати цукровою пудрою і залишити сохнути на 6 годин.
- З'єднати разом дві половинки, занурити в цукрову пудру і зефір готовий.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом гарбузового пудингу від Тетяни Литвинової.
Читайте також: