I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Качка з яблуками і рисом: святковий рецепт на Новий рік і Різдво

Рецепт качки в духовці з ягідним соусом і рисовим гарніром

Запечена качка з яблуками – страва, яку часто готують на свята. Бажано вибирати птицю середнього розміру. Дрібна швидко пересихає в духовці, велика може не пропектися всередині.

Дивіться відео, як зробити стріпси з курячого філе:

Реклама

Ми радимо доповнити запечену качку домашнім журавлинним соусом і лимонним рисом, приготованим в мультиварці.

Читайте також:

Реклама

Качка з яблуками і рисом

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

Реклама
  • 243 ккал на 100 г

Складові:

Для качки:

  • Качка вагою близько 2-х кг
  • 3-4 кислих зелених яблука
  • Сіль, перець – за смаком

Для соусу:

  • 500 г журавлини
  • 200 г коричневого цукру
  • 1 паличка кориці
  • 5 бутонів гвоздики
  • Цедра і сік одного лимона
  • 180 г портвейну

Для рисового гарніру:

  • 2 чашки рису басматі
  • 4 чашки води
  • 1 ст. л. рослинного масла
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • Цедра 1/2 лимона
  • 1 головка часнику
  • 1 гілочка чебрецю
  • 1 ч. л. морської солі

Спосіб приготування:

  1. Випотрошену качку промити зовні і всередині, натерти сіллю і перцем.
  2. Яблука промити, видалити серцевину, розрізати на четвертинки, нафарширувати ними качку.
  3. Помістити качку в форму для запікання, налити 0,5 склянки води, накрити фольгою.
  4. Запікати на максимальній температурі близько 1,5 години, періодично поливаючи жиром, що виділився. Коли качка буде майже готова, зняти фольгу і дати підрум'янитися.
  5. Для журавлинного соусу всі складові скласти в глибоку каструлю, довести до кипіння і варити 15-20 хвилин. Остудити, вийняти цедру, корицю і гвоздику.
  6. Зробити гарнір. Рис промити до чистої води. Покласти в каструлю мультиварки рис, холодну воду, рослинне масло, сік і подрібнену цедру лимона (тільки жовту частину), цілу головку часнику, чебрець і сіль.
  7. Готувати в режимі "Молочна каша", після сигналу вийняти часник і чебрець, рис перемішати.
  8. Подавати запечену качку разом з журавлинним соусом і рисом.

Як вибрати качку для запікання

Купувати можна будь-яку качку, але краще, якщо вона буде якомога молодшою. Чим старший птах, тим більш насичений відтінок набувають жирові прошарки. Стара качатина має жовтий жир.

Шкіра свіжої птиці завжди рівномірно забарвлена, без залишків пір'я. Якщо виникають хоча б найменші підозри в несвіжості качатини, то краще відмовитися від покупки.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запеченої качки цілою з яблуками . "Сьогодні" також писали, як запекти качині ніжки з малиновою глазур'ю.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти