Класична лазанья складається зі спеціальних тонких листів пасти упереміш із шарами начинки на основі рагу з м'ясним фаршем, залитого соусом бешамель і посипаного сиром пармезан. Сьогодні ми приготуємо цю страву з лавашем. За рахунок соковитої начинки і тонкого лаваша така лазанья вийде дуже ніжною.
Лазанья з лаваша
Інгредієнти:
- М'ясний фарш – 400-500 г
- Вірменський тонкий лаваш – 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир – 100 г
- Вершкове масло – 50 г
- Борошно – 2 ст. л.
- Молоко – 1 стакан
- Зелень – 1 пучок
- Сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування:
- Дрібно нарізану цибулю обсмажити на олії. До цибулі додати натерту моркву, а потім фарш. Обсмажити все разом до готовності, посолити і поперчити за смаком. В самому кінці додати свіжу дрібно посічену зелень.
- Приготувати соус бешамель. На середньому вогні в сковороді розтопити вершкове масло, додати борошно і злегка його спасерувати. Потім прямо в сковороду поступово влити гаряче молоко, активно помішуючи. Додати до соуса сіль і перець за смаком, довести до кипіння, варити кілька хвилин до загустіння і зняти з вогню.
- Дно дека змастити соусом бешамель і викласти перший лист лаваша.
- Зверху рівним шаром розподілити частину начинки. Фарш накрити наступним листом лаваша. І далі в тому ж порядку: фарш – лаваш (2-3 шари).
- Зверху залити соусом і посипати тертим сиром. Відправити в духовку, розігріту до 180-200 °С, приблизно на півгодини, поки сир не підрум'яниться.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лазаньї з лососем і шпинатом. Ми також писали, як приготувати лазанью з овочами.
Дивіться відео, як приготувати італійську піцу з морепродуктами:
Читайте також: