Жирна морська риба особливо корисна восени. Вона містить багато омега-3 жирних кислот, які полегшують симптоми тривожності, підвищують гормони радості. Риба – прекрасне джерело білка і вітамінів А, Е і D, тому її потрібно їсти мінімум 2-3 рази в тиждень.
Маринований оселедець з відвареною картоплею і кропом – улюблена страва скандинавів. Її легко готувати, тому це відмінний рецепт для сімейної вечері.
Оселедець по-скандинавськи
Інгредієнти:
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 233 ккал на 100 г
Для оселедця:
- 4 рибини по 100 г
- 100 мл води
- Сік двох лимонів
- 1 ч.л. перцю горошком
- 2 лаврові листки
- 1 ст.л. білого винного оцту
- 1 ч.л. солі
Для гарніру:
- 250 г картоплі
- 100 мл майонезу
- 1 ст.л. свіжого кропу
- 1 ст.л. цільнозернової гірчиці
- Сік половини лимона
- Сіль і мелений чорний перець
Дивіться відео, як приготувати оселедець по-шведськи:
Спосіб приготування:
- Зробити маринад для оселедця. Для цього змішати воду, сік лимонів, перець горошком, лавровий лист, білий винний оцет і сіль. Довести до кипіння на повільному вогні.
- Після закипання зменшити нагрів, додати рибу і варити її близько 12 хвилин до готовності.
- Для гарніру відварити картоплю, розрізати навпіл і викласти у велику миску.
- Окремо змішати майонез, нарізаний кріп, гірчицю, лимонний сік, сіль і перець. Додати соус до картоплі, щоб він повністю його покрив.
Як подавати страву
Злити маринад з риби і потім покласти її поверх картоплі. Прикрасити страву кропом і подавати на стіл.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з оселедця, авокадо і буряка, а також писали, як приготувати оселедець під шубою.