Якщо ви приготуєте морозиво вдома, то будете на 100% впевнені в тому, що десерт вам ніяк не зашкодить – лише суцільне задоволення.
Ванільне морозиво на жовтках
Інгредієнти:
- 500 г цільного молока
- 500 г вершків 35%
- 200 г цукру
- 10 яєчних жовтків
- 1 паличка ванілі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Ретельно збиваємо жовтки з цукром.
- Вершки змішуємо з молоком і ставимо на водяну баню.
- Ванільну паличку розрізаємо вздовж і вичищаємо насіння.
- Кладемо насіння і стручки до молочно-вершкової маси. Помішуючи, доводимо до температури не більше ніж 85 °С (цю температуру можна визначити, якщо занурити в нашу масу дерев'яну паличку, вийняти її, і провести поперек пальцем лінію – якщо рідина не стікає, значить, пора знімати з вогню).
- Після цього змішуємо молочну масу і підготовлені жовтки з цукром. Щоб жовтки не згорнулися, спочатку потрібно влити в них трохи гарячої вершкової маси, розмішати, і лише потім з'єднувати все інше.
- Посуд з отриманою масою ставимо до більшої миски з льодом і збиваємо вінчиком. Можна скористатися блендером, попередньо остудивши майбутнє морозиво. Збивати потрібно доти, доки маса грунтовно не загусне.
- Потім її потрібно помістити до морозильної камери. Процедуру зі збиванням повторюємо 4-5 разів, щоб отримати по-справжньому ніжну текстуру.
Нагадаємо, раніше ми писали про наймодніші тренди морозива. Сайт "Сегодня" також повідомляв, що в Німеччині набирає популярність морозиво зі смаком овочів. А в Кореї повним ходом продають спеціальне морозиво від похмілля. Крім цього, ми розповідали, як приготувати пісне бананове морозиво з шоколадним соусом, горіхами, корицею і медом.
Дивіться відео, як не помилитися при виборі морозива:
Читайте також: