Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Ватрушки з сиром з дріжджового тіста: покроковий рецепт

Рецепт здобних дріжджових ватрушок з сирною начинкою

Ватрушки з сиром
Ватрушки з сиром
Фото: Depositphotos

Не знаєте, як приготувати ватрушки з сиром? Ми пропонуємо рецепт солодких дріжджових ватрушок з начинкою з сиру, родзинок, ванілі і лимонної цедри. Вони виходять дуже смачними, м'якими і ароматними. Рецепт розрахований на досить велику кількість ватрушок, тому ви можете сміливо зменшити кількість інгредієнтів вдвічі.

Дивіться відео, як вибрати сир для приготування ватрушок:

Ватрушки з сиром та родзинками

Інгредієнти:

Для дріжджового тіста:

  • 1-1,2 кг. пшеничного борошна
  • Молоко – 500 г
  • 6 яєчних жовтків
  • 200 г вершкового масла
  • 1 склянка цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 пакетик сухих дріжджів (11 г)
  • Цедра одного лимона
  • Дрібка солі

Для начинки:

  • 600 г м'якого сиру
  • 2 яйця
  • 200 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • Цедра лимона – за смаком
  • Ізюм – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Приготувати опару для тіста. Розігріти у великій каструлі 500 мл молока до 40 С, додати упаковку дріжджів, 200-300 г борошна, 1/4 склянки цукру, сіль. Добре перемішати. Опара повинна бути консистенції тіста для оладок. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 30-40 хвилин.
  2. Розтерти жовтки з цукром, додати вершкове масло і натерти цедру одного лимона. Ретельно перемішати в однорідну масу.
  3. Додати яєчну масу до опари, порціями всипати борошно. Місити, поки тісто не стане відставати від рук.
  4. Перекласти тісто на посипану борошном робочу поверхню. Місити близько 10 хвилин, поки воно не стане еластичним.
  5. Готове тісто перекласти до каструлі, посипати борошном, накрити каструлю рушником і поставити в тепле місце на 2 години.
  6. Приблизно через годину тісто потрібно обім’яти. Знову злегка посипати борошном, накрити рушником і поставити в тепло. Ще раз обім’яти і залишити в каструлі, накривши рушником.
  7. Змішати всі інгредієнти для начинки в мисці до однорідності. Якщо ви використовуєте родзинки, їх потрібно буде попередньо замочити в теплій воді і обсушити.
  8. Відірвати шматочок тіста середньої величини, скачати його в кульку, а потім сформувати корж. Зробити в центрі заглиблення за допомогою дна склянки.
  9. Наповнити заглиблення сирною масою. Викласти ватрушки на деко з папером для випічки, змастити збитим жовтком.
  10. Поставити деко з ватрушками до попередньо розігрітої до 180-190 градусів духовки на 20-25 хвилин. За цей час вони повинні підрум'янитися.
  11. Перекласти готові ватрушки на блюдо і остудити.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирної запіканки з родзинками і сиром. "Сьогодні" також писали, як приготувати пиріг з сиром і полуницею.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів