Класична начинка для фаршированого перцю – це м'ясо і рис. Під час Великого посту, який відбудеться з 11 березня по 27 квітня, м'ясо в рецепті можна замінити соєвим фаршем.
Фаршировані перці з соєвим фаршем
Інгредієнти:
- 200 г соєвого фаршу
- 6 перців
- 200 г ріпчастої цибулі
- 200 г моркви
- 1-3 зубчики часнику (за смаком)
- 30 г рису
- 50 г томатного пюре
- Корінь селери
- Зелень петрушки
- Лавровий лист
- Сіль, чорний перець за смаком
Рецепт приготування:
- Відваріть соєвий фарш в киплячій підсоленій воді за інструкцією на упаковці, відкиньте його на друшляк і злегка відіжміть.
- Рис відварити до напівготовності.
- Очищені і нарізані овочі (цибуля, морква і корінь селери) підсмажте на олії до золотистого кольору, додайте фарш і продовжуйте готувати ще 5 хвилин.
- Змішайте вміст сковороди з прянощами і рисом.
- Нафаршируйте підготовлені перці отриманою сумішшю, складіть їх до каструлі.
- Приготуйте соус. Для цього додайте томатне пюре, лавровий лист і дрібно нарізаний часник до води, в якій варився фарш. Залийте соусом перці і тушкуйте на слабкому вогні до готовності (20-30 хвилин).
- Перед подачею прикрасьте перці зеленню петрушки. Страву можна посипати розкришеним пісним сиром.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом рулетиків з перцю з тунцем, зеленню і вершковим сиром. "Сегодня" також писали, як приготувати грецький салат з картоплею і запеченим перцем. Крім цього, ми розповідали, як приготувати м'ясний рулет з болгарським перцем і сиром.
Дивіться відео, як приготувати фаршировані авокадо: