Великий піст 2019 пройде з 11 березня по 27 квітня. У цей час прийнято харчуватися крупами, бобовими та овочами. Ми поділимося кращими рецептами овочевих рагу, які можна приготувати в мультиварці, духовці і на сковороді.
Овочеве рагу в мультиварці
Складові:
- 600 г картоплі
- 500 г білокачанної капусти
- 400 г баклажанів
- 150 г помідорів
- 150 г моркви
- 100 г ріпчастої цибулі
- 50 г рослинної олії
- 2-3 зубчики часнику
- 200 мл води
- сіль
- спеції
- зелень
Рецепт приготування:
- Підготувати овочі. Картоплю, помідори, цибулю, моркву і часник очистити від шкірки.
- Нарізати картоплю, баклажани, капусту і томати кубиками по 2 см.
- Цибулю і моркву нарізати кубиками по 1 см, часник дрібно порубати.
- Скласти всі інгредієнти в чашу мультиварки. Додати олію, сіль і спеції. Перемішати.
- Закрити кришку і готувати в режимі "Тушкування" 1 годину.
- Перед подачею посипати овочеве рагу нарізаною зеленню.
Соте з овочів у духовці
Складові:
- 2 баклажани або цукіні
- 2 помідори
- 2 солодких перці
- 2 моркви
- 3 цибулі-шалот
- 2-3 зубчики часнику
- сіль перець
- зелень – для подачі
- 2-3 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. цукру
- 1 ст.л. оцту
Рецепт приготування:
- Всі овочі ретельно миємо й сушимо паперовим рушником.
- Баклажани нарізаємо кільцями товщиною приблизно 1 см, натираємо кільця сіллю і залишаємо на деякий час (поки займаємося іншими овочами).
- Помідори заливаємо на хвилину окропом і очищаємо від шкірки. Розрізаємо кожен томат на шість частин.
- Перці очищаємо від плодоніжок, серцевини і насіння і теж розрізаємо часточками на шість частин.
- Моркву чистимо, ріжемо великими поздовжніми брусками.
- Окремо обсмажуємо на сковороді часточки баклажанів або цукккіні, перці і помідори. Викладаємо їх на деко і відправляємо в духовку, розігріту до 180 С.
- Але добре розігріту сковороду додаємо невелику кількість оливкової олії. Викладаємо на неї очищені цибулинки шалот, морква і швидко обсмажуємо до золотистого кольору.
- Зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо на сковороду по столовій ложці цукру і оцту. Трохи припускаємо цибулю з морквою на сковороді і додаємо до основних овочів на деко, рівномірно розподіливши по всіх овочах. В цей же час на деко додаємо пару зубчиків часнику.
- В цілому соте готується в духовці близько 50 хвилин. Після того, як деко витягли з духовки, в соте можна покласти пару листочків лаврового листа і присипати зверху рубаною зеленню і часником.
- Страву можна подавати гарячою, але якщо дати трохи настоятися – буде ще смачніше.
Швидкий рататуй на сковороді
Складові:
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 червоний болгарський перець
- 1 жовтий болгарський перець
- 2 зубчики часнику
- 1 баклажан
- 2 цукіні
- 1 ст.л. червоного винного оцту
- 6 маленьких помідорів
- 1/4 склянки води
- сіль
- цукор
- мелений перець
- 2 гілочки базиліка
Рецепт приготування:
- Нагріти оливкову олію у великій сковороді з товстим дном на середньому вогні.
- Додати нарізаний болгарський перець і подрібнений часник. Готувати, помішуючи, протягом 3-5 хвилин.
- Нарізати баклажан і цукіні, посолити і залишити постояти на кілька хвилин. Промити і додати в сковороду. Смажити, помішуючи, 3-5 хвилин.
- Додати червоний винний оцет і нарізані помідори без шкірки, готувати протягом 30 секунд. Влити 1/4 склянки води. Якщо помідори кислі, можна додати трохи цукру.
- Приправити сіллю і перцем, додати нарізаний базилік. Довести до кипіння. Тушкувати на повільному вогні під кришкою 5 хвилин, поки овочі не стануть м'якими і соус не загусне.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пісне рагу з картоплею і кабачками. Крім цього, "Сегодня" ділилис рецептом картоплі фрі в духовці.
Дивіться відео, як правильно зберігати овочі:
Читайте також: