I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Великий піст-2020: корисне меню на день

Рецепти смачних пісних страв з фото

Великий піст у 2020 році триватиме з 2 березня по 18 квітня. Сім тижнів, до самої Паски, віруючим рекомендовано утримуватися від їжі, що містить м'ясо, рибу, молоко і яйця. Виняток – маленькі діти, вагітні, мандрівники і хворі.

Читайте також:

Реклама

Великий піст – прекрасний привід включити в свій раціон різноманітну рослинну їжу і отримувати вітаміни, мікроелементи, клітковину, і, як наслідок, мати здорові кишечник, судини, мозок, шкіру і міцний імунітет. Пропонуємо вам меню корисних і смачних пісних страв на день.

Хумус із нуту з авокадо

Хумус з авокадо і нутом
Хумус з авокадо і нутом

Час приготування:

Реклама
  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • Консервований горох-нут, без рідини і промитий – 1 банка
  • Паста тахіні – 1 ст.л.
  • Авокадо – 2 маленьких
  • Лимонний сік – 2-3 ст.л (або за смаком)
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Вода бутильована – 3-5 ст.л.
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Змішати всі інгредієнти в кухонному комбайні, крім води.
  2. Перемолоти до отримання гладенької маси.
  3. Додати воду за смаком і ще раз збити.
  4. Хумус з авокадо можна їсти разом з питою, кукурудзяними чіпсами або крекерами.

Дивіться відео, як зірки дотримуються Великого посту:

Реклама

Салат з квашеної капусти з яблуком і журавлиною

Салат з квашеної капусти з яблуком и журавлиною
Салат з квашеної капусти з яблуком и журавлиною

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 5 ст. л. журавлини
  • 500 г квашеної капусти
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 1 кисло-солодке яблуко
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 1 ч. л. цукру
  • Петрушка – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Помийте яблуко, видаліть серцевину. Наріжте фрукт на тонкі часточки.
  2. Зелень промийте, висушіть і подрібніть.
  3. Журавлину також промийте, просушіть паперовим рушником.
  4. Столову ложку журавлини розімніть в чашці. Сік ягоди відцідити, з'єднайте з оливковою олією. Туди ж пересипте цукор. Цю заправку гарненько перемішайте вилкою.
  5. У глибокій мисці змішайте квашену капусту і яблуко. Присипте блюдо ягодами журавлини, рубаною зеленню.
  6. Заправте салат, знову перемішайте і подавайте на стіл.

Пісний суп-пюре з броколі

Суп з броколі
Суп з броколі

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 мл води або бульйону
  • 400 г броколі
  • 1 цибулина
  • 1 невелика морква
  • 2 зубчики часнику
  • Оливкова олія
  • Петрушка
  • Сіль, перець

Для подачі:

  • Хлібні грінки або крекери
  • Насіння льону, кунжуту
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

  1. Цибулю і моркву очистити, нарізати на невеликі шматки. У каструлі з товстим дном розігріти олію, пасерувати овочі кілька хвилин, поки цибуля не стане прозорою. Додати дрібно нарізаний часник, пасерувати все ще одну-дві хвилини.
  2. Покласти в каструлю брокколі, розділену на суцвіття. Влити воду або бульйон, додати сіль і перець. Коли бульйон закипить, варити близько п'яти хвилин і додати гілочки петрушки.
  3. Варити суп до готовності овочів, ще близько 10 хвилин. З готового супу вийняти гілочки петрушки, подрібнити блендером, якщо необхідно, додати трохи води або бульйону.
  4. Подавати суп з грінками або крекерами.

Пісна запіканка з картоплі з рибою

Запіканка з картоплі і риби пісна
Запіканка з картоплі і риби пісна

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 1 кг риби, наприклад, тріски
  • 1 кг картоплі
  • 2 середні цибулини
  • 1-2 ст.л. панірувальних сухарів
  • 1-2 ст.л. олії
  • 1-2 ч.л. солі
  • 1 ч.л. чорного меленого перцю
  • Сушені трави (кріп, петрушка, базилік) – за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Якщо ви використовуєте цілу рибину, розділіть її на філе, видаливши шкіру і кістки.
  2. Філе риби нарізати невеликими шматочками.
  3. Цибулю почистити і дуже дрібно нарізати.
  4. Картоплю нарізати тонкими пластинками.
  5. Дно і борти форми для випічки змастити олією і посипати панірувальними сухарями.
  6. Першим шаром викласти скибочки картоплі – щільно, один на одного, без пропусків. Посолити і поперчити.
  7. Другий шар – рибне філе. Посолити і поперчити.
  8. Третій шар – цибуля.
  9. Четвертий шар – скибочки картоплі. Змастити їх маслом, посолити, поперчити і, за бажанням, посипати сушеними травами.
  10. Накрити форму для випічки фольгою, ущільнити, і зробити виделкою отвори для виходу пари.
  11. Запікати в духовці при 180 °С протягом півтори години. Першу годину запікати під фольгою, потім фольгу забрати і готувати ще півгодини, щоб картопля підрум'янилась.

Пісні котлети з квасолі з грибами

Пісні котлети з фасолі
Пісні котлети з фасолі

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 банка (330 г) квасолі в томатному соусі з грибами і овочами
  • 3-5 ст.л. борошна плюс для панірування
  • 120 г білого хліба
  • 1 пучок зелені (петрушка, кріп, кінза)
  • 1 ч.л. зіри
  • Лимонний сік – за смаком
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Квасолю разом із заливкою викласти в блендер.
  2. Поламати хліб на шматочки і додати до квасолі. Подрібнити.
  3. Потім додати зелень, зіру, сіль, перець і лимонний сік. Ще раз подрібнити. В отриману суміш додати борошно. Добре перемішати.
  4. Ложкою набираючи масу, сформувати котлети, обваляти в борошні.
  5. Обсмажити з двох сторін на рослинній олії.
  6. Подавати можна з томатним соусом і зеленим салатом.

Раніше ми публікували календар Великодня по роках і розповідали, як розрахувати перехідні свята.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти