Віденський пиріг з вишнею за рецептом Юлії Висоцької – дуже смачний, м'який і пишний. Його можна готувати як зі свіжими, так і замороженими ягодами. Головне, попередньо очистити їх від кісточок.
Дивіться відео, як приготувати італійський рисовий пиріг:
Віденський пиріг з вишнею
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 925 ккал на порцію
Інгредієнти:
- Вишня – 400 г
- Пшеничне борошно – 200 г
- Вершкове масло – 190 г
- Дрібний цукор або цукрова пудра – 140 г
- Яйця курячі – 4 шт.
- Нарізаний пластівцями мигдаль – 50 г
- Цукрова пудра – 50 г
- Розпушувач – 1 ч. Л.
- Ванільний екстракт – 1/4 ч. Л.
- Сіль морська – 1 щіпка
Спосіб приготування:
- Духовку попередньо розігріти до 180 °С.
- Заморожену вишню розморозити.
- Борошно просіяти.
- Збити 180 г попередньо розм'якшеного вершкового масла з цукром до стану легкого крему.
- Продовжуючи збивати, по одному ввести яйця, потім половину борошна, дрібку солі, розпушувач і ванільний екстракт. Додати борошно, що залишилося.
- Форму для випічки змастити вершковим маслом, викласти тісто, а зверху розмістити якомога більше вишні.
- Присипати пиріг різаним мигдалем і випікати в розігрітій духовці 30-35 хвилин. Перевірити готовність, проткнувши сірником, – він повинен залишитися сухим.
Як подавати вишневий пиріг
Готовий пиріг посипати цукровою пудрою. Можна доповнити десерт ложкою збитих вершків.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачне печиво з в'яленої вишнею . "Сьогодні" також писали, як приготувати шоколадний пиріг з вишнею .