Єдина складність в приготуванні цього смачного пирога – знайти для нього наймолодшу і солодку моркву.
Залежно від соковитості моркви може знадобитися додати трохи борошна, інакше пиріг погано пропечеться. Кількість цукру можна зменшити, якщо не бажаєте, щоб було дуже солодко, до 100-140 г.
Простий морквяний пиріг від Белонікі
Складові:
- сира морква – 500 г
- яйця – 4 шт.
- цукор – 200 г
- оливкова олія – 50 мл
- борошно – 160 г
- розпушувач – 20 г
- сіль – 2 щіпки
Рецепт приготування:
- Моркву очистити і натерти на дуже дрібній тертці.
- Всі сухі інгредієнти (просіяне борошно, цукор, розпушувач і сіль) змішати.
- Злегка збити яйця, додати оливкову олію і з'єднати з борошняною сумішшю.
- Надіслати тісто в форму і запікати при 180 градусах близько 40 хвилин.
- Готовність перевірити зубочисткою або дерев'яною шпажкою.
- В якості соусу до пирога можна використовувати уварені вершки з невеликою кількістю меду
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати маннік з морквою і апельсинами. Крім цього, сайт "Сегодня" писав, як зварити суп з молодої моркви від Джеймі Олівера. Ми також ділилися рецептом яскравих маффинів.
Дивіться відео, як приготувати пиріг з морквою і апельсинами: