Картопляні салати традиційно асоціюються із зимовим меню. Але їх можна готувати і в теплу пору року – із зеленню, помідорами чері і фетою.
Картопляний салат з овочами і сиром
Складові:
- пучок салатного міксу
- 2-3 шт. картоплі
- жменю помідорів чері
- 100 г фети
- половина червоної цибулини
- сіль перець
- італійські трави
- рослинна олія
Для заправки:
- 3 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1 ст.л. гірчиці в зернах
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Картоплю добре помити і, не очищаючи, розрізати на часточки. Посипати сіллю, перцем і італійськими травами. Скропити олією, викласти на деко в один шар і запекти в розігрітій духовці до рум'яної скоринки.
- Помідори черрі помити і розрізати навпіл. Червону цибулю почистити і нарізати півкільцями.
- Салатні листя замочити на півгодини холодній воді. Помити, обсушити і порвати руками на тарілку.
- Зверху розкласти шматочки запеченої картоплі, половинки томатів черрі, розкрошену фету і тонко нарізаний червоний лук.
- Для заправки змішати оливкову олію, лимонний сік і діжонську гірчицю. Полити салат.
Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати яєчний салат з редискою. Крім цього, сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати весняний салат з яєць з анчоусами.
Дивіться відео, як приготувати листковий салат з креветками: