Вересень – саме час згадати про шипшину, плоди якої досі вже дозріли. Вона багата вітамінами, особливо, вітаміном С. Його в шипшині не менш, ніж в цитрусових. Також у складі шипшини багато мікроелементів, таких як пектин, ефірні масла, дубильні речовини, каротин. З мінералів у шипшині є залізо, натрій і фосфор.
Шипшину вживають у вигляді ягід, чаю, настоянок, вина, відварів і масла з кісточок. Ми розповімо, як приготувати з неї корисний і смачний напій.
Напій з шипшини та апельсинів
Інгредієнти на 5 порцій:
- Шипшина – 200 г
- Окріп – 700 мл
- Цукор – 150 г
- Апельсиновий фреш – 100 мл
- Цедра половини апельсина
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Ягоди шипшини ретельно миємо. Робимо з шипшини на блендері подрібнену масу.
- Перекладаємо в термос і заливаємо окропом. Витримуємо в термосі не менше 12 годин.
- Цукор, цедру і сік апельсина додаємо після того, як шипшина настоїться. Після цього охолоджуємо, проціджуємо напій і можемо подавати.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в жодному разі не можна додавати до чаю. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом корисного напою з обліпихи.
Дивіться відео, чим корисний кизил для здоров'я: