Популярна ведуча телеканалу "Україна" новин "Сьогодні" Ольга Грицик розповіла, як готує свою улюблену солодку страву – вишуканий, легкий і багатий вітамінами десерт "Павлова", який точно не зіпсує вашу фігуру, і залишить хороший післясмак.
"Павлова" один з моїх улюблених десертів. Багато хто боїться братися за його приготування, думаючи, що це складно. Насправді, читати довше ніж готувати – і все завжди вдається", – зізнається Ольга Грицик.
Для приготування десерту вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 5 білків
- 250 грам цукрової пудри (можна наполовину менше)
- чайна ложка лимонного соку, можна замінити винним оцтом
- пакет ванільного цукру
- 200 грамів жирних вершків (33%)
- ягоди, які ви любите (підійде малина, ожина, полуниця, лохина, або інші на ваш смак).
Спосіб приготування:
- Поступово підмішуючи цукор, збиваємо білки на гострі піки, додаємо сік лимона або оцет і половину пакета ваніліну.
- Духовку розігріваємо до 200 градусів, змащуємо пергамент вершковим маслом і ложкою викладаємо білки. Повинен вийти круглий корж, приблизно 20 см в діаметрі. Зверху бажано акуратно зробити поглиблення для вершків і ягід. Зменшуємо температуру в духовці до 100 градусів і відправляємо нашу меренгу сушитися на 90 хв. Меренгу – тому, що корж повинен бути хрустким зверху і по консистенції зефіру всередині.
- Коли корж готовий, залишаємо його застигати і тим часом збиваємо вершки з рештою ванільного цукру. Вершки готові, коли вони загустіють. Далі все просто – викладаємо вершки в поглиблення на коржі, щедро посипаємо ягодами, прикрашаємо листям м'яти і насолоджуємося.
Рецепт сирного десерту – дивіться відео:
Тим часом ми з'ясували про консервацію на зиму: що готують відомі українці.