Якщо у вас немає часу готувати справжнє витяжне тісто для штруделя, замініть його готовим листковим – дріжджовим або прісним. Замість яблук можна використовувати груші, персики або вишні.
Штрудель з листкового тіста з яблуками
Інгредієнти:
- 250 г листкового тіста
- 500 г яблук
- 1/2 склянки родзинок
- 1-2 ч.л. меленої кориці
- 150 г цукру
- 1/3 склянки волоських горіхів
- 1 яйце
- цукрова пудра
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Листкове тісто розморозити і розкачати на присипаній борошном поверхні.
- Яблука помити і очистити від шкірки. Нарізати м'якоть невеликими кубиками.
- Змішати яблука з родзинками, цукром, меленими горіхами і корицею.
- Візуально розділити тісто на три частини. У центр покласти яблучну начинку, накрити правою частиною тіста. Змастити яйцем і накрити лівою частиною тіста. Зверху зробити діагональні надрізи.
- Змастити штрудель яйцем або молоком за допомогою силіконового пензлика.
- Поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати 25-30 хвилин або до золотистого кольору.
- Готовий штрудель посипати просіяною цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом штруделя з вишнею. Ми також писали, як приготувати яблучний штрудель з лаваша. Крім цього, ми розповідали, як спекти пісний яблучний пиріг.
Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк: