Для аромату в начинку пирога можна додати ванільний цукор, мелену корицю або дрібно натерту цедру (лимонну, апельсинову).
Бананово-яблучний пиріг з листкового тіста
Складові:
- 500 г листкового дріжджового тіста
- 0.5 склянки волоських горіхів
- 2-3 яблука
- 1 банан
- цукрова пудра – для посипання
Для заливки:
- 2 яйця
- 0.5 склянки цукру
- 100 мл вершків
Рецепт приготування:
- Листкове тісто розморозити і злегка розкачати на присипаній борошном поверхні. Викласти в застелену пергаментом форму для випічки і сформувати бортики.
- Підсмажені волоські горіхи крупно порубати. Очищений банан нарізати кружечками. Яблука помити, видалити шкірку і серцевину. Нарізати тонкими скибочками.
- Викласти на тісто яблука, банани і горіхи.
- Для заливки перемішати цукор, яйця і вершки, вилити зверху на фрукти.
- Поставити пиріг у розігріту до 180 ° С духовку і випікати впродовж 30-40 хвилин.
- Готовий пиріг вихолодити і посипати просіяною цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" ділився рецептом яблучного штруделя. Ми також писали, як приготувати яблучний штрудель з лаваша. Крім цього, ми розповідали, як спекти пісний яблучний пиріг.
Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк: